Jump to content

„Да ви даде“ - 1929 - 1930 г.

Recommended Posts

„Да ви даде“ - 1929 - 1930 г.

Христос е пазил Своята вътрешна връзка с Бога, вследствие на което е имал вечен живот. (стр. 39)

Христос и до днес още живее и ще продължава да живее за вечни времена. Христос ще носи любовта в света и ще помага на хората, докато и те я възприемат и могат взаимно да си помагат. (стр. 42)

Като не разбират, какво представлява Божественият принцип, хората се запитват, какво е свършил Христос на земята. Да се задава такъв въпрос, това значи да се гледа на Христос, като на историческа личност, която някога е живяла на земята, донесла някакви идеи и заминала за онзи свят. Те не подозират, че от деня на възкресението си до днес Христос нито за момент не е преставал да работи в света. И в бъдеще Той непрестанно ще работи. (стр. 80)

Днес всички хора се спират върху въпросите: Кой е Христос и какво донесе на света? Те сами си отговарят, че Христос донесе спасението на човечеството. (стр. 90)

След възкресението Христос мина от страдание във вечната радост, в Божествения живот, където радостта и скръбта се сливат. (стр. 96)

Величието на Христос се заключава в Неговото търпение и издръжливост. Силен човек е бил Христос. (стр. 132)

Христос казва: „Не бойте се, аз съм“. На друго място Той казва: „Идете в света и проповядвайте, аз ще бъда с вас до окончанието на света“. Въпреки това, има религиозни хора, които мислят, че Христос и до днес още седи отдясно на Отца. Не, Христос никога не е напущал света. Той непрестанно работи между хората. (стр. 135 - 136)

Христос имаше 12 ученика, които не само вярваха в Него, но учеха. Те бяха постоянно около Него, слушаха проповедите Му и учеха. Те останаха след Христос да проповядват учението Му. И Христовият Дух неуморно работи между хората. Не е останало място на земята, където Христовият крак да не е стъпил. (стр. 156)

Евреите се помъчиха да се освободят от Христос, но освободиха ли се? Цялата бяла раса прие Христос, а евреите търсят закрила, именно, от нея. Значи и до днес те са в зависимост от нея, т. е. от Христос. Днес те търсят благоволението на Онзи, Когото разпнаха. Франция, Англия, Италия, Русия са все християнски държави, които все Христос управлява. Това се потвърждава от стиха, в който Христос казва: „Даде ми се всяка власт на небето и на земята“. От две хиляди години насам Христос царува и на небето, и на земята. Така че много народи очакват Христос втори път да дойде на земята, показва, че старият ред и порядък в света ще се замести с нов. Светът ще се преустрои по разумен начин. Всички напреднали хора от бялата раса ще станат носители на новата култура, ще вземат участие в създаването й. Пръв Христос ще вземе участие във въвеждане на нов ред и порядък в света. (стр. 170)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...