Jump to content

Втора година (1932 - 1932) „Сеятелят“

Recommended Posts

Втора година (1932 - 1932)

„Сеятелят“

Христос дойде на земята да пострада, да влезе в живота на хората и да познае техните страдания. Минал по пътя на страданието, Той знае, как да помага на хората. (стр. 99)

Казвате, че Христос умрял от любов към човечеството. Не, хората хванаха Христос, разпнаха Го, насилие употребиха над Него. А Христос се пожертвува за греховете на хората. Значи, Той е страдал от любов. Той понесе греховете на хората от любов, но не е умрял от любов. (стр. 104)

Казвате, че Христос се е явил преди две хиляди години. Вие знаете това на основание казаното от четирите евангелисти. Казвате, че Христос е проповядвал много неща. Колцина от вас, които ме слушате, имате живата опитност, да сте се разговаряли с Христос? Ще ми бъде приятно да чуя, че има един такъв между вас. Не да ми казвате, че сте Го сънували. Аз не се занимавам със сънища. (стр. 124)

Питате: Какво се ползва Христос, ако ядем плътта Му и пием кръвта Му? - Ползата е в това, че като живеем ние и Христос ще живее чрез нас. И ако не ядем плътта Му и не пием кръвта Му и ние не можем да живеем. Следователно, който иска да има живот, не трябва да се отказва от плътта на Христос. (стр. 159)

Като говоря за Христос, един си Го представят строг, но милостив, а други мек, всякога благ и усмихнат. - И едното е вярно, и другото. Той е строг, безпощаден към онези, които престъпват Божии закон. Ако днес дойде Христос между вас, какво ще ви каже? (стр. 220)

Няма да остане човек на земята, който да не бъде съден. Така, именно, заграбените работи ще се върнат, всички хора ще работят заедно, по братски. Цялата земя ще бъде разделена между хората справедливо. Това ще стане, когато втори път дойде Христос на земята. (стр. 245)

И Христос мина през страдания, защото разбираше смисъла им. Той пострада за хората, стана техен поръчител. Христос изпи горчивата чаша, но разбра дълбокия смисъл на страданието. Без Христос човечеството не би се спасило. (стр. 290)

Ще ви кажа една особена мисъл: Христос пострада, без да е пострадал; възкръсна, без да е възкръснал. Това значи: Христос пострада, умря и възкръсна за хората, чиито храмове бяха затворени. Той се яви пред ангелите такъв, какъвто всякога е бил. (стр. 301)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...