Jump to content

Световната Мисия

Recommended Posts

Световната Мисия

„Учителят ме изпрати в Съединените щати, като ми постави задача да направя всичко, за да прекратя некромантията и неосъзнатата черна магия на спиритистите. Трябваше да се срещна лично с всеки от вас и да изменя начина ви на мислене, което и направих. Дружеството беше създадено и постепенно в него се утвърдиха началата на Тайната доктрина - най-древната школа по Окултна философия, която в миналото е реформирана от Гаутама Буда. Това учение не можеше да се предаде за кратко време - то трябваше да се влива капка по капка.“8

В Америка се сближава с американския полковник Хенри Стил Олкът - адвокат и правителствено лице, който писал за психичните феномени и духовни явления. Чрез него тя навлиза в многобройни общества, занимаващи се със свръхестественото.4

Hristo_Madjarov_009.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Мадам Блаватска много бързо показва коя е, като доминира над всички и обявява, че тези сеанси са само „върхът на айсберга”, изграден от силите на един невидим свят, непознат на Запад, но известен на Учителите от Изток, които пазят тайните от много векове.

„Имената на Махатмите не бяха известни по онова време - знаеха ги само в Индия.

Hristo_Madjarov_010.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Елена Петровна Блаватска (Радда Бай)

Както и да ги наричат - Розенкройцери, Кабалисти, Йоги... всички те са Адепти - мълчаливи, тайнствени, уединени, пазят тайната и... запазват безмълвие дори и пред смъртна заплаха.

Аз изпълних техните изисквания и станах това, което съм... Близо до Хималаите съществува многонационален център на Адепти... Моят Учител и Кутхуми, а също и други са там...“8

Мадам Блаватска била необикновена жена и оказала съществено влияние върху мисленето на Западния свят. Тя можела винаги да покаже свръхсетивни възприятия и сили и поради необикновеното им естество станала обект на публично преклонение, както и на осмиване и злословия.

От време-навреме в медиите се давала справка за нейните дела и за тези на учреденото от нея Теософско общество. Разбира се, по американски, се съобщавало повече за сензации, отколкото за нещо съществено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...