Ани Публикувано 4 Февруари, 2022 Сподели Публикувано 4 Февруари, 2022 1918 г. Кришнамурти във Франция Тази година Ледбийтър основавал центрове далеч в Австралия; Ани Безант имала повече интереси към освобождаването на Индия, отколкото да подготвя идването на Месията; Нития следвал Право в Лондон; а Лейди Емили се занимавала със своите пет деца... Кришнамурти решил, че това е удобно време да прояви самоинициатива. Той отпътувал до Париж при свои приятели от фамилията Манзиарли, които го въвели в парижкия живот. Там младежът се срещал с танцьори, писатели, художници и музиканти. Така завесата на неговото манипулирано до тогава съзнание се вдигнала и той открил един очарователен и творчески свят... Като слушал различни мнения за света, Кришнамурти решил, че „Всеки опит да се дефинира Истината е една атака срещу нея“.9 Ани Безант се завърнала в Лондон и поискала той да й акомпанира на вечери на Теософското общество и да контролира публикациите на Звездата. Кришнамурти писал от хотела си: „Ако ми се дава водеща позиция в Т.О., то ще бъде поради това, което съм, а не защото са ме поставили на пиедестал или защото са отворили длъжност за мен. ”9 Мисис Лютиенс му писала: „Вашите писания ще разрешат икономическите проблеми на сп. „The Herald“. Изпращайте ни от Париж по един брой всеки месец!“ В Париж, Кришнамурти не само се учил да говори добър френски, но започнал да изнася и самостоятелни беседи в Т.О. по своя инициатива и от желание да бъде полезен. След време той поискал да се завърне в Индия. През същата година Рудолф Щайнер разкрива духовния образ на Гьоте в езотеричните откровения на неговия „Фауст” и в „Приказка за змията и лилията”. Отначало Змията е символ на Словото, на Светия Дух, който се носи над и опложда Лилията - символ на водите на Амрита и на цариците от династията на Граала. По-късно тези символи са подменени и тълкувателите им са преследвани от църковната Инквизиция. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване