Jump to content

Древен Мистичен Орден на Розата и Кръста (A.M.O.R.С.)

Recommended Posts

Древен Мистичен Орден на Розата и Кръста (A.M.O.R.С.)

Hristo_Madjarov_069.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Споменах за създадения АМОРК (абревиатура на английски език от горното заглавие) от американеца X. Спенсър Люис. Неговият център е в San Jose (до Сан Франциско). Начело стои император, който управлява духовната си империя с клонове в много страни. Това е Западен път на посвещение, основан върху традицията на древните мистерийни школи, главно египетската. Подкрепя се от Центъра във Франция, където е посветен д-р Люис.51

Издават списание ROSICRUCIAN DIGES - представя наука, мистицизъм и изкуство. Когато прочетох в брой от 1990 г.,59 че са избрали г-н Кристиян Бернард за нов император, се досетих, че бях чел в негова брошура La Maitrise de vie (Владетелят на живота), че Великото Бяло Братство е създадено през 15 в. пр. Хр. в Египет и че техният орден е единствен останал от него, преди Църквата да погуби всичко. Не бях съгласен с думата „единствен”.

Затова написах официално писмо (май 1993 г.), в което след поздравленията, изисквани от етикецията, относно неговата брошура, очертах и друга линия на Бялото Братство, минаваща през нашата страна чрез Учителите Орфей, Боян Мага и Беинса Дуно. Споменах, че преди век последният е завършил теология и медицина в Бостън и Ню Йорк и е участвал в събор на Старшите Братя в горите на Масачузетс, преди да основе своята окултна школа. Учителят е малко известен на Запад, тъй като бяхме дълго зад „желязна завеса”, но там е известен неговият ученик Михаил Иванов, чиито книги за Бялото Братство се намират във всяка Ню Ейдж книжарница. Цитирах Учителя:

„Розенкройцерите работят за идването на Новата Култура“57, „Великото Всемирно Братство е единствената велика общност, която съществува в света. И то ще работи дотогава, докато Единната Любов, Мъдрост и Истина обхванат цялото Битие.“60

И изразих желание да се срещнем, за да разкрия Космичния план за спасяване и еволюция на човечеството, както ми е предаден. Съобщих, че ще имам лекции на конференция на 2-7 юли в близкия град Санта Круз и бих се радвал да ми се назначи аудиенция.

Накрая, в унисон с египетските посвещения, изразих мълчанието на Сфинкса: „Истината е отвъд думите. Само Тя ще ни освободи.“

Hristo_Madjarov_070.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Император Бернард ми отговори веднага, че е „щастлив да научи“, че „Вие следвате стъпките на Вашия Духовен Учител в служене на Доброто, Истината и Любовта - най-благородна и достойна мисия“. И би се радвал да се срещнем, но за съжаление това не може да стане сега, поради факта, че той живее в Нормандия, Франция...

Вярвам, че „Всичко, което възхожда, се схожда...“

И така е с позитивните сили, които се излъчват

от много духовни, братски и мистични организации в света -

всички те водят към издигането на човечеството. ”

Поздрави с най-добри пожелания за Светлина и Универсален мир!”

В съзнанието ми изплува мисъл-формата на пирамидата, ръбовете на която се схождат на върха. От низшата разпиляност - към единение на върха. Така получих един урок по скромност и позитивен импулс от един император, който живее у тях си, а тронът му е отвъд океана. Дали за по-сигурно?

През време на войната носителите на розенкройцерска информация са прехвърлени от Европа в САЩ, за да се спасят, след което се връщат обратно. От 1963 г. центърът се установява в Баден-Баден, където до днес се намира централата на немскоезичния свят.

АМОРК работи в духа на Доброто, не признава никакви ограничения на пол, цвят на кожата, раса, религия, обществен статус. Той е бил винаги извор на сигурни знания за тайните на живота. Настоява за приложение на принципите и съветва да се приема за истина само това, което се е оказало лично ефикасно. Изследва историята на розенкройцерите, техните най-важни текстове, символика, познания на вътрешната същност, аурата, прераждането, кармата, медитацията, староеврейските букви, езотеричнототаро, розенкройцерската кабала, висшата астрология и други такива.

АМОРК е независима организация, без комерсиални цели. Тя помага на човек да реализира вътрешната, духовната си същност. Провежда курсове, семинари по медитация и други духовни практики, отслужва ритуали. Разпространява изкуство, култура и образование, издателството им печата собствени книги и списание „Rosicrucian Digest“, насочени към широката публика по теми на мистицизъм, наука, философия, изкуство. Така то цели ^ Розенкройцерското учение - самопознание и разширено съзнание - да стане реалност.

Hristo_Madjarov_071.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Rosicrucian Digest

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...