Jump to content

1959 г. М. Иванов отпътува за Индия

Recommended Posts

1959 г. М. Иванов отпътува за Индия

01.01.1959 г. Париж. Михаил Иванов заявява на събраните в духовния център „Изгрев”, че му предстои пътуване до Индия. Според Учителя тя е единствената страна, опазила през хилядолетия мистицизма и свещеното познание на великите Учители.

„Вие сте под защитата на този, който от четиридесет години се грижи за мен. Сега той ще се грижи и за Вас. Благодаря на Небето, той ми проговори. Получих нареждане да направя тоВа пътуване и аз вярвам на думите му... „

Михаил Иванов отпътува за Индия на 11 февруари 1959 г. Престоява там една година, посещава известни и неизвестни на запад ашрами, среща се с много садху с духовни реализации. Между тях е Махараджа Нимкароли Бабаджи. Като споменава за великия Бабаджи на Парамаханса Йогананда136, Михаил отбелязва:

„Той притежава същите умения като другия...“

Михаил винаги носи в джоба си снимката на своя Учител от България и я показва с думите:

„Вие сте мои приятели, а това е моят Учител.“

„И на Бабаджи го казах! Те ме разбираха прекрасно.“

„Те не сменят учителите си, както европейците...

Щом веднъж Учителят зае място в главата и сърцето ми - край!” Всеки път го трогва уважението, с което неговите събеседници поемат фотографията и преди да я върнат, я докосват до челото си...

Hristo_Madjarov_132.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...