Ани Публикувано 5 Февруари, 2022 Сподели Публикувано 5 Февруари, 2022 1979 г. България. Методи Константинов напуска физическия свят България. Годината 1979 бе тежка за пишещия тези редове. Езотеричните занимания бяха „много опасни за единствено вярната философия на материализма” и недопустими за един учител, възпитаващ младите. Бях разследван, клеветен, уволняван... „Внимавай, бият по Веригата! Вземи мерки!” - ме предупреди с бележка Методи . На езика на конспирацията, в която живеехме тогава, „внимавай” означаваше да се спре с външните изяви, а „вземи мерки“ - да се укрият „опасните” му ръкописи. „Веригите” е термин от Школата. Това са учениците с еднакъв тип съзнания, прикачени към Центъра, в който е Учителят. А в нашата верига заемах звеното след Методи. Следващото съобщение на Методи гласеше: „Моят Сатурн навлиза в XII дом. Имам да изплащам много тежка карма - чрез смърт или болница. (Засега) избрах второто.“ Явно болницата не е била достатъчна. Особено за белязаните... Те влизат в болниците с еднопосочен билет. Методи влезе със спукана язва. Последните му думи към приятелката д-р Попова са: „Ако сега ме задигнат, ще се отвори война в Азия.“ След няколко часа той се излъчва - след обяд на 16 февруари. На другия ден радиото оповести нахлуването на Китай във Виетнам с „наказателна цел”. Това е заради превземането на столицата на Камбоджа Пном Пен от виетнамците на 07 януари. Каква бе връзката на Посветения с Азия, не се наемам да гадая. Вероятно защото не съм изучил както трябва езотеричната доктрина от Школата за психогеографията, която той често цитираше. За мен остана „да внимавам“, „да вземам мерки” и да чакам удобно време за представяне на неговите тези - послания от Учителя - за света. Такова време ми се даде следващата година. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване