Ани Публикувано 5 Февруари, 2022 Сподели Публикувано 5 Февруари, 2022 1980 г. Париж Михаил Иванов и Людмила Живкова 1980 г. Тогава имах шанс за пръв път да отида в Западна Европа за медицински преглед на сърцето ми. В Париж предадох на Жерар Низе - издателя на книгите на д-р Методи Константинов - текста на допълненото издание на „Новата Култура в Епохата на Водолей”.2 „Всичко добро, което съм осъществил, дължа на това учение“ - сподели той. Тези думи на французина ме покъртиха - разбрах каква работа върши Методи, особено като видях интереса на хората там. Без да напуска страната, създаде центрове в Аржентина, Франция... Получих предложение да остана да живея в Париж, за да основем езотеричен Център на Учението. Д-р Мария Христов ми предложи наследството си за тази цел. Отговорих, че книгите на Методи, които подготвях, и делото на Михаил са достатъчни. Тогава един масон (Моис Басан, живял някога на „Изгрева”) ми подари аудиокасета със записи на Михаил и ми разказа следното: „Когато брат Михаил дойде за пръв път тук и каза, че ще прави световно Братство, сметнахме това само за високо самомнение. Но днес, за нула време, той може да събере 30 000 души интелигенти и политиците започнаха да се съобразяват с него. Наскоро тук дойде министърът на културата на България Людмила Живкова и произнесе на площада реч по повод наближаващия юбилей „1300 години България“. Хората слушаха, ръкопляскаха... Изведнъж започнаха да се побутват и ... се обърнаха с гръб към говорещата: Оттам приближаваше Михаил Иванов, с развети бели коси, целият в бяло и с магичния си жезъл със скъпоценен камък в ръка. След него се движеше огромно мълчаливо шествие. То се насочи към трибуната, хората направиха шпалир. Михаил стигна до Людмила и я поздрави с - Добре дошла, български посланик! - Благодаря, но всъщност истинският посланик на България сте Вие - отговори тя. - За съжаление този „български посланик“ не може да посети своята родина, защото няма паспорт и се води „невъзвращенец“. - Това мога да го уредя - отговори принцесата и написа на хартия: „Да бъде пуснат Михаил Иванов свободно в Родината!“ Така това тържество продължи с голям възторг и овации към двамата водещи - завърши мосю Басан своя разказ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване