Ани Публикувано 6 Февруари, 2022 Сподели Публикувано 6 Февруари, 2022 КАКВО Е МОЛИТВАТА? Учителят на една древна Школа попитал свой напреднал ученик: - Какво мислиш за молитвата? - Нищо не мисля, Учителю! Когато се моля, умът ми е притихнал като спокойно езеро, сърцето ми е отворено като пролетно цвете, душата ми пее, а Духът ми говори с Бога. „Молитвата привлича Божествена Светлина” - говори Учителят. „Философствате ли много, вие сте далеч от Мъдростта. Не философствайте, за да бъдете при нозете на своя Учител!” По въпросите на молитвата има спорове от философска, научна и от религиозна гледна точка. Учените спорят за необходимостта от молитвата, дали тя е нещо нормално в човешкия живот. Религиозните спорят върху формата и начина на молене - дали трябва да сме прави или коленичили. Значи - въпрос на гледна точка, а тя зависи от типа на човека, според доминиращия в него център. Така се очертават няколко вида молитва: I - чисто физическа - за здраве на тялото; II - от желанията на сърцето; III - като една форма на ума; IV - като стремеж на душата и V - като утвърждение на Духа. Ученик от провинцията (Камбуров) дошъл в София късно през една зимна нощ и се упътил към дома на Учителя на ул. „Опълченска” 66. Не смеел да почука, но започнал да замръзва и чукнал съвсем слабо. Лампата светнала и Учителят му отворил. После ученикът попитал: - Вие знаехте, че аз чакам отвън пред вратата. Защо трябваше да чукам? -Това е законът: „чукайте и ще ви се отвори; искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите!” - отговорил Учителят. Учителят говори: „МОЛИТВАТА е хлопаме, искане и търсене.“ „Благородството на душата зависи от мисълта й към Бога. Защото единственият Учител на душата е Бог.“ „Молитвата е привилегия, израз на Свободата. Контактът с Бога носи Благословение, неизчерпаеми богатства. Да се молиш, значи да обърнеш ума, сърцето, душата и Духа си към Източника на живота, от който си излязъл. Молитвата прави най-висшата разумна връзка с невидимия свят. Така се свалят висши Енергии от невидимия свят, за развитието ни.“ Това означава, че молитвата е метод за духовна синергетика. „Който се научи да се моли правилно, става велик адепт. ” „Небето не разбира какво искате от него, ако мислите без чувства. Молитва без чувство е като сух клон, който не праща аромат нагоре. Една полувярваща декламирана молитва не прескача дори етерния слой на аурата. В Молитвата трябва да участва цялото пламенно сърце... ” „Молитвата е общение с Небето - апел на душата към Небето. Тя прави връзка и обмяна с всички будни същества и е метод за вливане на повече светлина в съзнанието на хората. Молитвата е първият признак, че човек е влязъл в Божествения Път.” „Пожелайте да имате ума на един ангел и сърцето на един Серафим, пламтящо от Любов. Молитвите обръщат вниманието на Висши същества и Разумните Сили й отговарят. Те се приемат от Духа и той ги предава нагоре.“ Някой ще попита „къде нагоре?” - По Стълбата на Яков. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване