Ани Публикувано 10 Ноември, 2022 Сподели Публикувано 10 Ноември, 2022 23 май 1921 г. (На полето, при тихо и хубаво време) Най-хубавото нещо е кръщението. По-хубаво нещо от кръщението няма. Човек като се кръсти, той става чист. Туй е по новия закон на учениците, които са слушали, награда е това. Когато се кръщава, е здрав, а когато не се кръщава е болен. Чрез движението на ръката човек може да изправи своята мисъл. Всяко движение показва една вътрешна скрита мисъл в него. Този човек, който си държи ръцете отзад, от него човек нищо не очаквайте, този човек нищо не работи, нито мисли. Всяко движение представлява препятствие. Обърнете внимание върху ония криви линии, върху туй устройство. Разнообразието има обич. Еднообразието подразбира дисхармония. Природата постоянно когато ние грешим, тя туря своя печат. Та тази майка, тя е много строга, тя иска да сте разнообразни. Не искайте хората да бъдат като вас. Ние трябва да бъдем за другите едно разнообразие и другите трябва да бъдат за нас едно разнообразие. Та първото нещо е да се върнем към природата. То е Най-хубавото нещо - разнообразие. Всичко е велико в света. Тъй щото нещата, които по видимому са славни и приятни в действителност са безчестни. Турете нишката в Бога, свържете се с вяра, па не боите се. Дръжте се за Бога. Турете Волята. Лъжата е книга, която показва, че истината отсъствува. Тя казва, че: „Истината дойде аз свърших своята мисия“. Лъжата не е качество на човека. Лъжата е символ. Отсъствието на една добродетел явява се лъжата. И тъй аз опровергавам, че лъжата не е качество на децата, а е на старите хора. Да изучите лъжата обективно. Когато мислим, че хората са лоши, ние се поставяме на една плъзгава плоча. Ако тъй не мислите, вие не можете да се възпитавате. Първото нещо трябва да мислите, че всичко в природата е добро. Нещата едновременно могат да представят и добро, могат да представят и зло. Всичките хора са въоръжени. Туй, което може да даде едно приятно настроение на човека, то е природата. Дотогава, докогато стомаха е нормален, главата мисли много добре. Някои питат: „Какво е вашето учение.“ Между главата и стомаха трябва да има разнообразие. Аз ви намирам, че вие сте много добри и богати хора. В този нещастен човек в него има условия за обич. Та ще турите тази правилна философия: Кога се жените ще ожените първо мозъка и главата. Ако ние имаме тази мисъл, че Бог ни обича, няма какво да се смущаваме. Докато Бог е в света, ще имаш малко неразположение. Вас ви липсва едно основно качество. Че вие сте неискрени пред себе си и пред хората сте неискрени. Едно мнение трябва да имаш. А пък работа трябва да започне Най-умния и най-силния. Колко векове са минали, колко пъти хората са идвали. Всичко в живота произтича от недоимък. Сега туй учение трябва да го приведете в сегашния живот, как трябва да го приложите. Сегашната програма все от мъчни задачи е съставена. Целия живот е задачи. Аз като погледна обущата си, мисля си: жертва, а! Казвам, двама братя дадоха ми от кожата си. Аз им благодаря, всякой ден им се отплащам. Колко трябва да бъдем ние щастливи, да се радваме на Бога, че ние отворил очите. Тъй ще мислите вие. Киселина - с нея започва живота. Но Най-голямото изкуство, човек да знае да се подмладява. Трябва да живеем добре, за да се подмладим. А защо трябва да се подмладим? - За да живеем добре. Сърцето всякога трябва да бъде пълно. Съскането на змията, иска да каже: „Внимавай ти ако искаш да нарушиш Правдата на Добродетелта има и други закони.“ Сегашният живот се търси там, дето няма живот и волята се търси там, дето няма воля. Вярата е, която спасява, че едно същество не можело да направи пакост. (Знание - сила - знание - мъдрост.) Да помагаш на хората, то е знанието в Мъдрост. Да обичаш хората, то е знание в Любов. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване