Jump to content

2 септември 1923 г., неделя

Recommended Posts

2 септември 1923 г., неделя

(Изпит)

След обед отидох при Учителя и Той строго ми каза: „Утре ще донесеш беседите, аз ще ги дешифрирам.“

- Аз радостно казах: „Кога - сутринта?“

- В 12 часа.

- О, защо?

- Той каза: „Ти си непослушна, ти не се държиш честно с мен, съжалявам и ще скъсам всички връзки с теб. Няма какво да идваш повече тук. Връзките сега ще бъдат други. Ти развратстваш. Ето, имаш и знак на лицето си. (Учителя говореше много строго, виждаше се по лицето Му. И след като каза това, се отдръпна тъй рязко, че всички да видят и разберат. Аз се отдръпнах и реших вече аз няма да идвам при Учителя, щом Той се съмнява в моята вярност като ученик. Реших, ще се отделя, мене не ми е мястото в братството. Нямам нищо, защото Учителя ме отдели от братството.

Учителя каза: „Сега ще построим една стена помежду ни, по-голяма от добрия ученик.“

(И тъй аз оставам сама. Аз си отидох. Часът беше вече 9. Като си тръгвах, аз си спомних едно мото, което Учителя ми беше дал: „Направи един светъл кръг около себе си и един отгоре, а ти ще бъдеш вътре и кажи: В името на Божията

Любов, в Името на Божията Мъдрост, в името на Божията Истина, и със Силата на Духа Божий, в тия светли кръгове да се разнебитят всичките лоши мисли, които идат, всичките лоши заклинания да станат на пух и прах.“)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...