Ани Публикувано 11 Ноември, 2022 Сподели Публикувано 11 Ноември, 2022 23 окт. 1923, сряда[1]. Сутринта рано се запътих с най-добро желание в сърцето да изпълня поставената ми от Учителя задача, колкото ми е възможно по-добре. Задачата се състоеше в това да посетя една много бедна вдовица и да видя доколко тази бедна душа е отворена за Божественото зърно. Най в края на града, в малка стая, чиста, но с изключение на едно дървено легло, празна, намерих вдовицата с осем деца. Беше семейство на просяци. Най - голямото дете беше на 18 години, а най-малкото на година и половина. Бяха едва облечени, само три от децата бяха там, останалите бяха на училище, а три търсеха работа. Самата жена изглежда беше доволна, защото почти не се оплакваше, което ми направи силно впечатление. Тя самата беше отраснала без родители на улицата, нямала си никого и просто отишла при един сляп просяк, които я приел. С този човек тя имала 8 деца и по нейните думи тя и децата живеели добре. Мъжът всеки ден ходел да проси и хранел и обличал семейството. Но пиел много и накрая умрял, обезсилен от пиенето, от студ. Жената и децата много се натъжили. Успях да разбера, че жената много обичала мъжа. Най-накрая той поискал от по-големите си деца да се грижат за майка си. Често говорел, че Господ Бог е добър. Направи ми голямо впечатление, че жената не е била официално омъжена и 18 години е живяла с него. Нито той, нито тя са искали да абортира някое дете. И двамата казвали, че Господ дава децата и ще се грижи за тях. Докато говорех с нея. влезе едно чуждо дете и поиска хляб. Без да се замисля, бедната жена му даде парче хляб. Най-накрая, когато и дадох една дреболия, тя не искаше да я вземе и ми благодари като на Господ. Тя не беше алчна и не просеше нищо. Накрая ми каза: „Благодаря на тебе и на Господ Бог.“ Тръгнах си от жената с много дълбоко впечатление. [1] В оригинала текстът е на немски език. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване