Ани Публикувано 11 Ноември, 2022 Сподели Публикувано 11 Ноември, 2022 14.12.1923 г., петък, 11.30 ч. с. Нашите глупави работи не трябва да ги тургаме, че Господ ги е казал. Има някои, щом се касае за тях, работата символично я тълкуват, щом е за другите, оставят символите. Когато имат да дават, проповядват Христовия закон, а когато имат да вземат - Моисеевия закон. Аз им казвам, като влезете в стаята ми, турете си погрешките в шишета, защото миришат, затулете ги добре, аз ще ги видя. Няма да лъжете, ако ви даде някои от любов, вземете, идете, работете. Този свят е много умен, вие не можете да ги лъжете, те са специалисти по лъжата, майстори са те. Вие, като проповядвате Христовото учение, прилагате по следующия пример. Едно време магарето имало малък ръст и никакъв глас. Почнало да се моли на Господа да му даде голям ръст и голям глас да се забелязва между другите животни и Бог му ги дал и то си рекло: „Сега аз ще оправя света.“ Среща един градинар, който му казал: „Ела ми пази градината и аз ще те възнаградя“. И го турил да пази, но то като тръгнало из градината да пази, изпотъпкало всичко, разпъдило птичките. Като дошел градинарят и видял изтъпканата градина, взел та го набил хубаво. Понякой път, аз съм принуден да кажа истината, щом аз ви направя забележка, не е добре, аз ви го казвам, за да не страдате. Според моето учение аз трябва да мълча, ще си научите урока по друг начин. Които мразиш и обичаш еднакво ги привличаш. Малките работи нас ни изваждат от релсите. Трябва да дойде сиромашията, за да стане човек силен. Тогава всичко сам ще опиташ - да си запалиш печката, да работиш, да си направиш сам хляб - това са уроци от невидимия свят, за да ни изпитат. Бог може всичко да направи по своя ум, но по нашия ум няма да тръгне, ние няма да му станем тълкувател. Нашия ум не е Божи ум още. За себе си ние всичко можем да направим, но въпросът е дали е съгласно с Божията воля. Изпитите са един закон. Умствените бури, незасягащи нас, те са отвън, идат периодически, някой път може да си на запазено място в къщи, а някой път си навън. Някой път си неразположен, тази буря е вътре в тебе, тази буря става в хиляди същества и са дигнали голям прах, ти не можеш да мислиш в такъв случай. Ще си кажете: „Това е буря, ще мине.“ Може да трае 1 минута, 2, 3, 4, 5,10 минути. 20 минути, 1 час, 2, 3, 4, 5, до 24 часа максимум е най-големия период. Има общи бури и специални. Сега идат общи бури, понеже стават преустройства на целия космос, преустройства стават и в слънчевата система, ние понеже сме в центъра, ще го почувствуваме, то е в реда на нещата. Но ние, като не разбираме законите, мислим като мравките да си преместим яйцата от едно място на друго. Всички ние страдаме от илюзии, например дойде някои и те излъже, че къщата ти изгоряла, или ти ограбили дюгена, ти почнеш да плачеш, не, зарадвай се в случая. И богат да станеш, и беден нищо няма да ти придадат, но може да изгубиш спокойствието си. И това зависи от кармата. Хора, които те мразят, ще ти направят пакост. Ако един човек живее за Бога, ако Бог е на негова страна, той може да разчита на Него, да каже: „Господ дал, Господ взел.“ Ще кажете, лесно се приказва, но като дойдете до положението, има една точка, която не се колебае. Опорната точка на махалото е неколебима, то е Божественото у човека, което не се бои, то ти казва: „Всичко ще се оправи!“ Ако майката иска да не страдат децата и отвън нея, трябва, като са в нея, да ги научи на законите, като излязат от нея ще и дадат радост. Дъщерята трябва да мисли за майка си, колкото за себе си и майката да мисли за дъщеря си, колкото за себе си, иначе вие нарушавате закона. Ако вие обичате децата си повече от себе си, вие ще ги накарате по-малко да ви обичат, за да се уравновесите. Настоящият строй глупавата любов е родила, престъпленията в света. Вие от любов към отечеството не вършите ли престъпления? Като кажем: „Аз те обичам или не те обичам“, това са моментни състояния и двете не са верни. Ако те избавя от някоя опасност, аз те обичам, има [ли] нужда да ти го казвам или ако те бутна в някоя пропаст, аз не те обичам. Всичко в туй учение е закон на свобода, тия са принципите. Ако някой не ме приеме в къщата си, аз няма да го съдя. Ще си изляза спокойно. Друг, който има къща види това, няма да говори на този, защо не ме е приел, а ще ме покани в неговата къща. Ако вземе да го морализира, то е по стария закон. Неговото шише е пълно, трябва да го изпратим. Някои се молят да обърне Бог някой богат, че да даде пари, аз бих се молил да обеднее, че тогава да дойде, защото ако той е забогатял по нечестен начин и ни завещае някоя къща, която се окаже, че няма редовни документи, нали ще ни съдят. Каква полза тогава? При този морал нищо не може да остане. Аз ви казвам, ако правите нова къща, не събаряйте старата. В природата, тя спазва всичките стари форми, в които човешката душа е живяла -животните са тия форми, човек може да съгреши, ще се върне в тия форми, те са спасителни домове, иначе без тях по-лошо ще стане. Мъдрост трябва. Съзнанието трябва да бъде будно, да няма пропукване, да няма погрешки, това подразбира безсмъртието. Погрешките носят смъртта, а смъртта носи страданията и ограниченията. Съвършеният човек не може да падне в несвяст. Аз виждам, че има опасност в пътя, не минавам оттам, вземам мерки. Между физическия и астралния мозък става прекъсване и тогава човек изгубва съзнание, то е излизане на двойника. Когато това излизане става нормално, тогава човек не изгубва съзнание, но при силни сътресения двойникът бива изтласкан из тялото и тогава стават полудяванията, скъсва се връзката. Както по железницата, ако машинистът изкочи, машината остава сама, тя върви и никакви свирки не могат да я спрат. Всичко може човек, но трябва да знае как. Хората трябва да имат една стая, в която като влезнат, да се успокоят, да е пълна с добри мисли на съзерцание. Промяната, която става сега в космоса, върви много медлено. Забелязва се една промяна в климата. Лозата вече може да зрее на север. Оста на земята се е отклонила и на север климатът става по-топъл, ледовете почват да се топят и ако една голяма планина от лед се отчекне, тя ще направи голяма промяна в Европа, обаче тази промяна става сега медлено. Праведните хора ще бъдат свидетели на тази правда, а грешните ще изпитат, че има правда. Дъновисти, петковисти, католици, православни и протестанти ще се слеят тогава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване