Jump to content

Recommended Posts

25.Х.1925 г.

(Свещеният подпис на Духа Беинса Дуно.)

Велико Търново. От беседа на Учителя:

„Съзнателният, това е разумният живот. Може да се съди само разумния човек и то е привилегия да те съдят.

Ако ние в света искаме да изнесем нещо възвишено и благородно, ще го докажем по всичките правила, на опит с живота си.

Неразумният човек трябва да се учи на самообладание и да се научи доколко може да издържа страданията.

Най-важният въпрос е през коя врата ще минеш. Ако за тебе най-важният въпрос е науката, тогава коя е най-важната врата за тебе?

- Вратата на училището.

Ние имаме едно правило: ще живеем тъй, както Господ живее.

Когато аз съм на умиране и дойде онзи, които ме люби и ме оживи, туй разбирам аз Любов.

Три въпроса, с които мога да скъсам всичките професори:

1. Колко атома има в слънцето?

2. Има ли между слънцето и Сириус някакъв телефон, с който да се съобщават?

3. Когато създаде Господ света, какво мислеше за хората. Бог ни е пратил в света да живеем. Трябва да живеем, нищо повече.

Господ иска от нас да живеем заради Него, да се радваме и да го славим на земята и при това Той още не се е изявил, не се е разкрил. Вие още не сте чувствали величието и красотата на Божията Любов.

През тази врата трябва да минете и ще минете, но когато нямате никакво петно.

Кажете: И аз ще работя, каквото Бог работи. Волята Божия е моята воля и моята воля е в съгласие с Неговата Воля.

Обект за всичко в света е Бог. Когато говоря за Бога, аз трябва с Любов да говоря, тогава и другите ще го приемат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...