Ани Публикувано 11 Ноември, 2022 Сподели Публикувано 11 Ноември, 2022 Изгрев, 20. IV. 1932 г., Сряда 10 ч.с., при силен пролетен дъжд, който чудесно тропа върху покрива на „Парахода“, който от своя страна, отвътре има един нов мебел. Като дойдеш, ще го видиш. Драга Еленуце, Вчера ти купих три пергелчета по 3 лв. и три моливчета по 3 лв. -всичко 18 лв. Значи, у мене остават още 7 лв. Не знаех дали не би ти трябвало още пергелчета. Еленуце-же, копривата редовно получаваме и винаги за нея благодарим. Аня е особено доволна от нея и всеки ден се готви. Също така редовно предавам копривата и на Надиния любимец. Сега Еленуце, да ти кажа главната мисъл от последната неделна беседа: „Любовта покрива всички погрешки“. Този е стихът, върху който Учителят говори. Обаче, каза: „Аз бих добавил към този стих следното: Любовта не само покрива погрешките, но ги и изправя. Ако само покрива, това е наполовина свършена работа. Тя покрива и изправя погрешките“. Днес, сряда - 24.IV. 1932 год. Учителят говори върху „Динамическият живот“ или-же „Динамика на живота“. Истинската музика е динамическата музика. Във всичко трябва да има динамика. Иска ли човек да се добере до този живот, той трябва да разбира динамиката на своя стомах, на своите дробове, на своя мозък. За да бъде стомахът динамичен, ти трябва да му даваш определено количество храна, на дробовете трябва да се дава повече, а на мозъка постоянно. Колко е това количество, това е наука, до която всеки може да се добере. Еленуце, защо ли ти пиша с червено мастило? За да ти покажа, че имаме и червено, и черно, и синьо мастило. Тъкмо в този момент Савка ме пита за синия си жакет. Казвам: „Може Еленка да го е взела“. Нали знаеш, че трябва да има някой виновник. Дано бъдеш ти в този случай. До неделя, този час иден ти ще бъдеш с Божията помощ в „Парахода“. Следователно, аз мога засега, да ти кажа довиждане! Всичко най-добро в тия няколко деня. Целувка те сладко с. Паша. Р.S. На отвъдната страница Савка ще напише няколко реда. Еленуце, бяхме на катедрата с Учителя. Казах, че ти пиша писмо. Той ми каза: „Напиши й едно изречение от мене“. То е следното: „Малкото зло изпъжда голямото, а малкото добро привлича голямото добро. Ето защо човек трябва да живее добър живот, за да увеличава доброто.“ Е сега, Еленуце, пак довиждане-же! Мила Еленке, На реда си и аз трябва да ти се обадя. Паша не ми даде да ти пиша с червено мастило, само за да видиш, какво ние в „Парахода“ имаме и червено, и синьо мастило. Здравей Еленке и добра бъди. Ето, и Великденската ваканция иде, само още няколко дни ни делят. Не мога да ни ти неизкажа благодаря за копривицата!! Често аз правя и занасям хубава салатица от Еленкината копривица - чиста, свежа, прясна. Като дойдеш заедно ще отидем за аншна или американ, ти ще измериш колко ще трябва. Сега ти пожелавам хубаво и добро! Истина и красота, това е Любовта! Савка. „Оставете Любовта, която носи живота, свободна, не я ограничавайте; не ограничавайте Мъдростта, която носи знанието и светлината; не ограничавайте Истината, която носи свободата и простора, ако искате да не си създадете най-голямото нещастие в света!“ /От Учителя/. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване