Ани Публикувано 12 Ноември, 2022 Сподели Публикувано 12 Ноември, 2022 Из Разговор на 15.ХII.1937 г. Намиране Бога Искаш да намериш Бога - прояви Любовта. Има право да критикува, който знае да прилага. Всички наши мисли и чувства отиват в оня свят и ги смущават там. Ново общество Да се създаде едно ново общество не е лесна работа. Аз не съм ви дал още методи как да се обичате. Много знание Всички вие страдате от много знание. Турили сте си много товар. „Ама, този не ме разбира.“ - Ами ти Господа разбрал ли си? Нека първо Господа да разбере, че после тебе. Не си туряйте повече мъчнотии, отколкото трябва. Не казвай, че „моята жена е непоправима“, а казвай, че е поправима. И да не кажеш, че „тази жена не ме разбира“, а казвай, че те разбира. Тя е книга, която трябва да знаеш да четеш. Отсега нататък ще се учим. В най-големите противоречия е скрит Божият промисъл и ако го разбираме, ще видим Божията воля. Много неща ще понесем и после ще разберем волята Божия. Христос като възкръсна, разбра волята Божия. И за нас е същото. На земята като ангели не може да живеем. На земята има блъсканица. Всеки мисли, че знае, но щом се блъска, не знае. Упреците Ако дойде някой ваш приятел и ви набрули, благодарете, че не сте на негово място. Божественото евангелие не е преведено. То е само откъслечно. Ти сам си евангелие. Цялата природа е евангелие. Гледам, вятърът лъха. Казвам: „Като него трябва да бъда.“ Като видя слънцето, казвам си: „Като него трябва да бъда.“ Също и като цветето, като чистия извор и пр. Благодарност Сега новото е, че трябва да благодарим на Бога, че сме дошли дотук. Не сме останали назад. Магарешки трън Магарешкият трън с едно поливане не става. Промени ще има във вас, но време трябва. Така е с онзи, който чуе една беседа, [но] не може да се повдигне. Грехът в света е една присадка. Като счупите тази присадка, доброто само по себе си ще расте. Питомното е присадено с диво. Учете се всички от Бога. Той търпи всички Свои недоволни деца. Нека любовта да изпъкне като едно благо. Кажи си: „Ще търпим.“ Бог е търпелив. Какво съзнание са имали апостолите, че като са ги биели, са пеели. Домакинята Когато правиш баница истинска, то сам издой кравата, но и сам си я отглеждай, сам избий маслото от млякото, сам приготви сиренето и сам направи баницата и през всичкото това време благодари на Бога - това е истинска баница. През всичкото време да мислиш добро. Никой автомобил не върви направо, а се криви наляво, надясно. Не съжалявайте, че кривите, въртите. Сега, като се върнете, отворете книгата и четете. Молете [се] във всички посоки, а един ден, като станете свободни, на изток ще се обръщате. Изток - това е разбиране. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване