Jump to content

Recommended Posts

Кафе

Всеобщо е становището на учените, че кафето крие опасности и то е в състояние да наруши функциите на всяка една система в човешкия организъм, включително и размекване на костите при честа употреба. Изобщо, всяка неестествена напитка уврежда бавно но сигурно и натоварва отделителната система.

Изтеглянето на кофеина от кафето е химически средства не е безобидно и също е опасно.

Най-добре е да се ориентираме сами веднъж за винаги, в хаоса от мнения и препоръки, като предпочетем всичко природосъобразно, за да не се получава "след дъжд качулка".

Следователно, жаждата да се утолява само с вода, билков чай и плодове (плодови сокове). Това ще рече да знаем какво да пием и ядем, а не какво да не ядем и пием. Като разсъждаваме така, логично и сигурно ще дойдем до извода, че газираните напитки са също съмнителни и вредни, както кафето, алкохола и цигарите.

Кафето активизира мозъчната и сърдечната дейност и в резултат, умствената яснота и нервната възбуда погрешно се възприемат като приток на енергия. Но трябва да се знае, че това изкуствено стимулиране нарушава функциите на централната нервна система, с всички негативни последици в случай на пристрастяване.

Ние препоръчваме турско "кафе" от ръж, което е полезно и помага на храносмилането, а чистото кафе - умерено и при нужда.

Известният в цял свят лечител Кнайп препоръчва "кафе" от жълъди, като най-приятно и полезно от всички кафета. Узрелите жълъди се сушат на слънце. След като се напукат, те се обелват и надробяват. Сушат се наново още 2-3 дни и после се изпичат на много силен огън до тъмнокафяво. Смилат се с кафемелачка. Приготвянето е както на обикновеното кафе - турско или еспресо. Здравословно е за деца и възрастни.

Учителят за кафето

Питам сега: Кое е по-хубаво, една чаша кафе или една чаша вода? Аз бих предпочел една чаша хубава, отлична балканска вода, отколкото бърканото кафе. Кафето вземам като дойде някой път хремата или треската. То е лечебно. Ако искате да се лекувате, пийте кафе. То е лечебно растение. Стимулира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...