Jump to content

Recommended Posts

ЛЕКУВАНЕ.

От човека зависи да бъде здрав или болен. Какъвто е умът на човека, такъв ще бъде и неговият живот... От човека зависи да бъде богат или беден, здрав или болен, щастлив или нещастен.

Повечето от съвременните хора са хилави, болни. Те трябва да преустроят целия си организъм. Докато човек не изправи живота си, той не може да подобри и здравето си.

Аз наричам „разумен живот" онзи, когато човек е в състояние сам да премахне някоя своя болест. Днес хората трябва да се лекуват дотолкова, доколкото здравето за тях представлява една съединителна нишка с Божията Любов.

Човек не е виновен, че се е разболял, но е виновен, ако не се лекува.

Човек трябва да има ясна представа за болестта.

При това, той трябва да знае как да се лекува. Като им дойде някаква болест, даже и учени хора, и безбожници изпадат в лековерие. За да се излекуват, те започват да вярват на всички: кой каквото ги съветва, те са готови да изпълняват. Безверникът лесно става лековерен, но вярващият никога.

Ако сте болни и се оплаквате от тъмнина пред очите си, от задуха, от температура, ще знаете, че сте лишени от светлина и от въздух. За да се лекувате, отваряйте очите си, да приемате повече светлина; дишайте дълбоко, за да приемате повече въздух; пийте вода, за да се отнеме температурата ви; яжте хляб, за да се засилите. Онзи, Който присъства в светлината, във въздуха, във водата и в хляба, ще ви излекува. Ползвайте се от елементите на живота, но умерено. И като болни, и като здрави, не яжте много, за да не изразходвате повече енергия, отколкото трябва. Като знаете, че Бог присъства навсякъде, правете всичко с любов.

Който иска да се лекува, трябва да бъде абсолютно чист и физически, и духовно. Той трябва да има непоколебима вяра в онзи Велик закон, който работи в света.

Великата сила, която лекува хората, иде отвътре.

Когато се лекува, човек от нищо не трябва да се страхува... Силната мисъл изпъжда всякакъв страх.

Не се страхувайте! Човек разполага с вътрешни възможности, чрез които може да се справя с всички болести.

Каквато опасност дойде върху човека, той винаги има една отворена врата, през която може да излезе навън, да се спаси.

Има два начина за лекуване: единият е природен, а другият начин аз го наричам Божествен, той е моментален. Ти не можеш да излекуваш един грешен човек моментално. Един праведник можеш моментално да го излекуваш от каквато и да е болест, но един грешник никога.

Искате ли да се лекувате по природосъобразен начин, трябва да използвате главно месеците април и май, когато Природата е богата с жизнена енергия. Всеки ден от тия месеци струва милиони лева. Това, което човек придобие през тези месеци, в никое друго време не може да го придобие.

Иска ли да се излекува от някаква болест, човек трябва да намери причината на заболяването. Махне ли причината, и болестта изчезва.

Щом се освободи от излишната енергия, както и от излишните вещества в организма си, болният оздравява напълно.

Ще дойде ден, когато човек няма да си служи нито с лекарства, нито с дезинфекционни средства, но ще разполага с жизнения еликсир. Една капка от него ще бъде в състояние да го обнови и подмлади. Докато дойде това време, хората ще си служат с лекарства, с треви и билки, временно поне да ограничат злото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...