Jump to content

052 НЕЗНАЙНАТА ЛЮБОВ


Recommended Posts

[[Книги със спомени за Учителя]]

 

[[Изворът на доброто]]

 

 

НЕЗНАЙНАТА ЛЮБОВ

 

''Някой беше оставил на масата на Учителя голяма, хубава ябълка. Учителят погледна плода, усмихна се и каза:''

 

– Идва някой ангел при вас, оставя ви едно благо, или ви помогне и си отива. Не знаете името му. По същия начин постъпвайте и вие.

 

Любовта няма много време да разказва коя е тя, как се казва, много е занята, затова оставя благата си и си отива.

 

Обичай, без да знаят хората, тогава и за тебе е добре.

 

Онзи, който дава Любовта, не трябва да говори за Любовта си. И онзи, който приема Любовта, и той не трябва да говори. Когато някой обича, това да бъде тайна, другите да не знаят.

 

Някой път искате да представите на хората, как ви се е открила Любовта. Оставете това, не го казвайте. Това, което Любовта ви е открила, тя не иска да разказвате за него. Ако има нужда, тя ще го каже на другите. Слабостта на Якова не беше в любовта му към Йосифа, но в това, че изрази любовта си към Йосифа пред братята му. Те не трябваше да знаят за неговата любов. В това се заключава неговата грешка.

 

Идейната Любов е безкористна. Може да обичате някого, без той да знае. Инак Любовта изгубва характера на безкористие. В това е разликата между човешката и Божествената Любов. Мъчно е да се спази законът на незнайната Любов! Това е само за напреднали Същества. Малцина са, които могат да спазят този закон.

 

Когато обичате, радвайте се, че изпълнявате Божията Воля.

 

Законът е такъв: кажете ли, че обичате, ще изгубите Любовта си, ще изгубите това, което имате. Любовта се скрива. Тя не позволява да я петните. Като обичате, нищо не говорете за Любовта си! Кажете ли някому, че го обичате, ще се явят противоречия.

 

Пазете едно правило: не може да бъдете щастливи, докато не обичате с незнайната Любов. Не искам да вярвате в това. Ако искате, опитайте го за една година: обичайте без да ви знаят и ще проверите една истина.

 

Трябва да бъдете извори, от вас да изтича вода и да полива душите, без те да знаят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...