Jump to content

083 ВЛИЗАНЕ В ЕДИН ВЕЛИК СВЯТ


Recommended Posts

[[Книги със спомени за Учителя]]

 

[[Изворът на доброто]]

 

 

ВЛИЗАНЕ В ЕДИН ВЕЛИК СВЯТ

 

''Летният дъждец премина с шепот, изми и освежи въздуха. Дишаше се леко. Над долината се прехвърли светлата арка на дъгата. Ние приседнахме, с нашия обичан Учител, под големия орех пред къщата. Тръпчивият мирис на листата му се усещаше във влажния въздух. От клоните му още се откапваха едри капки.''

 

''Някой запита:''

 

– Учителю, Вие всякога ни говорите за Любовта, като нещо ново, непознато за нас, а ние мислим, че я познаваме.

 

''Учителят каза:''

 

– Хората не могат да схванат истинската Любов, понеже тези органи, чрез които тя може да се схване, не са развити още у човека. Всички буби не завиват пашкула си в един и същи ден. Също така и всички хора в различни времена ще дойдат до Божествената Любов. Тя сега е достъпна за хората с по-висока еволюция. Съвременните хора не разбират Любовта. Тя е Сила, която още не е позната на тях.

 

Като четете Евангелието ще видите, че според мъчнотиите на живота, любовта на мнозина ще охладнее. Значи, няма да имат сила да издържат.

 

Да възлюбиш някого, това значи да го издигнеш на голяма висота. А да го разлюбиш, това значи да го пуснеш от тази височина надолу. Каква философия има в това? Това е човешката любов.

 

Някои ме питат – какво означава тази Любов, за която говоря - Безграничната Любов, непроявената още Любов. В нея е Бог. Чрез нея Той се проявява. Животът има смисъл в Безграничното и Непроявеното. Божествената Любов е безграничен свят.

 

Когато говоря за Любовта, не разбирам човешката любов. Любовта е нещо възвишено, което малцина са опитали. Докато дойде до истинската Любов, човек опитва чувствата.

 

Хората могат да се възлюбят само като души. Когато обикнете някой човек като душа, няма да обръщате внимание на неговите слабости и грешки, както майката не обръща внимание на грешките на своето дете. Ако успеете да достигнете това нещо, вие сте разрешили една от важните задачи на живота си, вие сте дошли до положението да изпълните Волята Божия.

 

Божествената Любов се отличава по това, че каквото придобиеш в нея, никой не може да ти го отнеме. При това, колкото си по-далече от онзи, когото обичаш, толкова си по-близо, толкова е по-силна Любовта ти. При човешката любов е обратно: само когато си близо до този, когото обичаш, любовта ти е силна, а когато си далеч, тя изчезва.

 

Вие сте още в сянката на Любовта.

 

Необикновената Любов е нужна на хората.

 

Има един велик, свят Живот, който вие не подозирате. Има нещо велико и славно, за което даже на ум не ви е дохождало. Чрез Божествената Любов вие влизате в този велик свят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...