Jump to content

11. РУСИЯ И ВОЙНАТА


Recommended Posts

11. РУСИЯ И ВОЙНАТА, 21.ЮНИ 1941 Г.

Димитър Грива: Даже западната религия създаде много философи, защото източното православие остана в голямо невежество. Въобще църквата не оставя нищо в нашите християни. Значи всичките попове са за посмешище в нашите народни приказки. Нашите не уважават попа. Църквата не е уважавана. Тя си изигра голяма роля в нашето Възраждане. Тя съхрани много неща, обаче в съзнанието на народа няма го онова нещо, което е при другите народи.

Вергилий Кръстев: Нашият народ не възприема формата.

Д: Да, той е малко анархично настроен и той бе критичен. Освен това те бяха непросветени хора, те не знаеха нищо, а ставаха попове и т.н. Но по-чисто е от католишкото от гледище на карма. Та не всеки разбира, че ония, католиците, са извършили много престъпления. Защото веднъж Учителят ми каза така в началото на войната: "Черният папа се намира в Полша". Значи Черната ложа е най-силна в Италия и в Полша. "Тя много ще пострада." Поляците загубиха по 3000 души на ден. А това е 6 милиона за 1000 дни. Та имат да си плащат те някои неща, та черният папа е в Полша. Много е интересно когато на 21.юни 1941 г. удариха германците Съветския съюз. Беше неделен ден. Отивам аз към салона. Викам: "Учителю, какво става?" Казва: "Къде е луната?" Викам: "На разсип е". "Е, на разсип, няма нищо." Показа ми, че е на разсип, няма да се свърши работа-.Когато обаче германците напреднаха и ха да падне вече Москва, отиваме с Рогев.

В: Той жив ли е още? Д: Не, почина преди две години. Много интересен беше той.

В: Аз си спомням, той беше писал една монография за календара на прабългарите.

Д: И така, отиваме с Рогев при Учителя и го питаме: "Какво става със славянството, ще го смажат, ще го унищожат." Обръща се към Рогев: "Ти нали си писал книга за Черно море? Запиши си, че на тази дата около бреговете на Черно море няма да има нито един германец." А когато нашите войски влязоха в Беломорието, Учителят ми каза така. Говорим за това нещо. Пита ме: "Къде се намира слънцето?" "В Рака", казвам. "Е, знака на Луната, не е трайна работа." Така подсказваше тия неща. Не обичаше да говори. В Края на краищата доста ни вълнуваха тия работи. Това е епоха. Много интензивно беше всичко.

В: Значи щом е на разсип Луната, няма да продължи дълго това нещо.

Д: Борис Рогев е бил офицер от флотата, завършил в Париж в Сорбоната, дълги години е директор на географския институт. След пенсионирането си отишъл в института по математика при БАН, където написва две книжки с математически формули, със задачи, български календар. Книжките били изпратени в Москва. Един академик като ги разгледал, казал да му изпратят адреса на Рогев и след това му написал писмо, в което му поставил да реши две нерешени световни задачи. Рогев сяда, решава ги и му ги изпраща. Ако беше Рогев комунист, Луната щеше да се разтърси, щяха да пишат вестници, радио да трещи денонощно, включително и по телевизията. А така всичко остана скрито и покрито.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...