Jump to content

4. УЧИТЕЛЯТ И ПЪРВИЯТ МИ УЧЕНИК


Recommended Posts

4. УЧИТЕЛЯТ И ПЪРВИЯТ МУ УЧЕНИК

Сестра Катя е обичала да харчи много пари. Учителят й казвал, че не трябва да прахосва толкова много. Как е станало така, не зная, че Учителят поискал да държи при себе си парите на сестра Катя, сложил ги в един плик и когато тя имала нужда от тях, отивала да иска от Него да й даде. Така Учителят е искал да контролира нейните разходи.

Един ден, когато имала нужда, сестра Катя отишла при Учителя за пари. Тя почукала и когато вратата на стаята му се отворила, Той застанал срещу нея и тя казала: "Учителю,..." Той отговорил: "Учителят Го няма!" Тя се стъписала, вижда пред нея Учителят стои, а Той казва: "Учителят Го няма". Тя казала, че дошла за пари, след кратък диалог, в който тя обяснила, че при Учителя са нейните пари, Той влязъл вътре, побавил се малко, след което излязъл с нейния плик, попитал дали това са нейните пари, дал й го и много строго й казал: "Не безпокойте повече Учителя за такива работи". Цялото му държание било много строго, неприсъщо за държанието на Учителя. Сестра Катя се озадачила много от всичко това. Не след дълго тя се срещнала пак с Учителя и Му разказала всичко. Той много се смял, разпитвал дали наистина е бил толкова строг и отново взел парите й, за да ги съхранява.

Друг път след време сестра Катя е имала нужда пак от пари и отишла при Учителя да си поиска. Почукала на вратата, Учителят се показал и казал: "Учителят Го няма! Тук е Неговият пръв ученик". Тя поискала пак пари. Забравих за съжаление, как е протекъл този разговор, но помня, че той е трябвало да се подпише за нещо и поставил подписа на Учителя.

Когато сестра Катя се срещнала отново с Учителя, разказала Му всичко. Той пак много се смял и на строгостта на първия си ученик и поискал да види, как Го е подписал. Сестра Катя показала подписа и Учителят казал, че добре го е подписал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...