Jump to content

15. ЛЮБОВТА ЖЕРТВА ВСИЧКО


Recommended Posts

15. ЛЮБОВТА ЖЕРТВА ВСИЧКО

Веска: А Виола Йорданова е моя много голяма приятелка и сега сме си приятелки с нея. Тя е в Америка. За нея ще разкажа специално. Тя беше на Михаил приятелка, от която връзка Учителят я изважда. Той беше я довел до туберкулиране, този който е в Париж. Той я изсмука психически и физически. Учителят я спаси нея. Но тя е хубава, красива, египтянка. Пееше хубаво, изобщо интересен човек беше, любвеобилна. И нея Учителят я избавя. Ние с нея бяхме големи приятелки и сега сме все още.

В: Искам да питам, в какъв смисъл Той я е спасил от "Льо Метър Михаил"?

Веска: Сега, вижте какво, когато дойдох на Изгрева очертаваха се така една двойка от много интересни хора. Бяха Михаил и Виола. Тогава се създаваха всичките лекции. Школните лекции, съборните беседи. Ние знаем, че те са големи приятели. Но тогава ние с Виола още не бяхме приятелки. Някъде към 1940 г. се сближихме с нея, но Михаил беше вече заминал 1937 г. във Франция. Тя тогава ми разказа своята трагедия с него. Тя го е обичала. Може да си представите едно 16-17-годишно момиче как може да обича, нали? Предано, чисто, красиво, вдъхновено, обаче той в това време има забежки другаде и другаде, даже и с Милка Аламанчева и с нея също имал така някакви отношения, но Милка е един много чувствителен човек, която се разболя. Тя се поболя. Тя се поболява когато вижда, че Михаил тръгва с Виола. Човек може да бъде над тия работи, обаче преживява ги.

В: Преминава ги.

Веска: Преминава през тях, не може без тях. И той заминава за Франция, но много я измъчва. Не знам как, той сигурно с някакви средства на Черната ложа си е служил, защото Виола стига до туберкулиране. В това време, вижте как човек не знае какви са отношенията между душите. В това време, тя един ден като идва на Изгрева среща Славчо Печеников и той се хвърля и я целува и тя отвратена отива при Учителя и плаче. Учителят казва: "Той те спаси с тази целувка". Виола имаше много красиво приятелство със Славчо, за което пък я гонеха на Изгрева, тези блюстителите на семейния морал. Славчо беше много влюбен в нея, но беше вече задомен. Знам, че й е помагал много и са си обещали нали вечно да бъдат приятели, това-онова, но тя заминава за Америка. Там брат й е прочут авиатор-инженер в авиационното дело.

В: И как се казваше, Виола коя?

Веска: Виола Йорданова, да. И така става, по силата на много обстоятелства, че тя се оженва за един приятел на нейния брат, който е бил говорител в радио Ню Йорк. Той починал миналото лято. И така.

В: С тая целувка той може да я е извадил от онова низходящо състояние на падение?

Веска: Славчо пък беше енергичен, разбирате ли, енергичен, силен така и просто като че ли той я е извлякъл от това. Ето, ще кажеш целувка, разврат, това-онова, човек всичко може да каже. А ето как Учителят изтълкува. А Учителят когато веднъж пред Елена Андреева говорил, а това ми го е казвала, не знам вече пак са коментирали отношенията между Славчо и Виола, Учителят казал: "Някога тя за него е направила такова голямо нещо, че където и да я срещне, каквато и да е, той пак ще има това любовно отношение към нея". Тя може да се е пожертвала, дори в огъня да се е хвърлила в предишно прераждане. Ей, такива неща, такива връзки имат душите. Много сложи и ние нямаме право да човъркаме, защото не знаем. Ние гледаме от една плоскост нещата. А ти не знаеш в тая плоскост отраженията от къде идват, от какви дълбочини, от какви странични аспекти са, това е много сложно нещо, много сложно.

В: Аз искам да ви питам нещо друго. Вие казахте, че Учителят е дал едно тълкувание за вашия хороскоп. Впоследствие когато ви правиха хороскопа как бяха нещата?

Веска: Никой не ми е правил хороскоп. Никой не е успял да ми направи хороскоп както трябва. И аз не се доверявах на тези астролози, които всъщност бяха по-скоро любители астролози, а астрологията е една много сериозна наука, при която човек трябва да борави с абсолютно точни данни, а освен това сам Учителят казва, Той препоръчва да изучаваме астрология, влиянието на планетите върху човешкия живот, човешката съдба, историята на човечеството. Обаче вече дълги векове астрологията е загубила много от своите ключове и затова непълноценни са всичките изводи, които се правят при разчитането на един хороскоп с малкото елементи, с които сега боравят астролозите.

В: Но на Изгрева никой не ви е правил вашия хороскоп. Веска: Не, никой не ми е правил. Опитвали са се, обаче нищо не стана и дребна работа излезе, с една дума, нищо.

В: И остана тълкуванието.

Веска: На Учителя, аз него си го приех като единствено и най-съществено Той ми каза всъщност.

В: Венера и Юпитер съвпад.

Веска: Най-добрите ми аспекти са те и първо на Виола каза: "Тя е дълбока и устойчива в чувствата си". А първото каза за Юпитер, че Юпитер е който преработва моите слънчеви енергии и че моята Венера е забулена, така. И това беше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...