Jump to content
valiamaria

20. БЕЛЕЖКИ НА РЕДАКТОРА ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ

Recommended Posts

20. БЕЛЕЖКИ НА РЕДАКТОРА

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ

Поместваме отвореното писмо на сестра Виола Йорданова към българските последователи на Учителя Дънов.

 

Включваме превода на нейното писмо до г-н Барнаби Браун в отговор на неговите редакторски бележки към Паневритмията на Учителя Дънов.

 

Господа чужденци! Спокойно! И по-кротко!

 

Първи, ние българите имаме думата. Второ, вие трябва да дойдете тук и да се учите на български език. След това трябва да прочетете „Изгревът" и накрая да проучавате Словото на Учителя, както и неговата музика и песни. А що се отнася до Паневритмията, то ние българите не сме я публикували в нейния оригинал, защото ни пречат такива като г-н Браун, но с български имена и лица. И те са по плът българи, но по дух са чужденци за Словото на Учителя. Те дори са и врагове. И то не какви и да е. А истински и люти врагове.

 

Но ние българите, които сме по дух, ще се съберем, ще се вдигнем като един и ще победим, защото, ние още съхраняваме и браним Словото на Учителя. А този Учител е Всемировия Учител на Вселената - Беинса Дуно.

 

Ние знаем Кой е Той. Ние знаем за кого се жертвуваме. А вие това, г-да чужденци, не знаете и трябва да дойдете да се учите тук от българите. Ще се учите от нас, а не обратното - та да ни четете лекции по невежество. Запомнете това! Ние не си продаваме първородството за нищо на света. Ние си имаме задача и ще я изпълним. Ето защо се издава поредицата „Изгревът". За обучение вам и за поучение нам!

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×