Jump to content

18. ОТКЛОНЕНИЕТО НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

18. ОТКЛОНЕНИЕТО НА ЧОВЕКА

Към това заглавие на „Изгрева", том VII, от стр. 459 под № 10 искам да добавя следното: написаното се отнася до моят рожден брат Костадин или както го наричахме Косю. Всъщност той носи името на дядо ни Коста Стойчев, съпруг на Величка Стойчева от Бургас, един от първите ученици на Учители. Та той, дядо ми е бил прекрасен човек. Както вече научихте майка ми Стефка е била осиновено дете, тъй като рождената й майка умира при раждането. Тя била шесто дете и бащата я занася в църквата в гр. Бургас в неделен ден за осиновяване. Тя била на 40 дни и баба ни Величка я избира веднага щом като я видяла като казала: "Ето, това е моето дете". Всъщност тя е действала по директиви на Учителя, Който е прекарвал по цели месеци в Бургас и то в къщата на баба и дядо ми. Та когато Учителя е бил интерниран във Варна, тогава си заминава Величка Стойчева, която му заръчва: "Коста, да гледаш Стефка!" А майка ни е била едва на 14 години. И този прекрасен човек, дядо ми, приема и се грижи до края на живота си и помага на семейството ни с пенсията си получена като чиновник в пощата. Та той не е имал личен живот. От 1918 до 1949 г. когато си заминава, той нито се оженва повторно, нито напуска майка, а напротив, помага непрестанно с пенсията си на това многодетно семейство с четири деца и то в тези трудни години преди и след войната. Та ние много дължим на дядо ни Коста. Той се е проявил като истински ученик на Учителя.

И брат ми Косю носи неговото име и той непрекъснато му помага. Косю често сънува дядо си и много се плаши от това. Той въобще се плаши от сънища и от духове. Та искам да кажа, че Косю е под знака на Водолея с 5-6 планети в този знак. Много умен и интелигентен, като всеки уранов тип. Уран е господар на Водолея, затова той е просто необикновен по способностите си. Без да е учил някога музика и солфеж, той свиреше отлично и на китара и на акордеон. С гениалния си ум той през целия си живот, като инженер взимаше много високи постове като директор на Обединение и обикаляше заводите по цяла България като голям началник. А не беше комунист. Въпреки всичко той зае такъв висок пост. Той беше отличен математик. И аз като бях в прогимназията, даваха ми много трудни задачи по математика. Никой от класа не можеше да ги реши. Аз също не бях в състояние. Но Косю ми ги решаваше и аз давах решеното домашно на моите приятелки. И като отивах в клас, учителката знаеше, че задачите са много мъчни, а може би и тя самата се е затруднявала да ги реши и ме вдигаше мене на дъската и аз обяснявах решението на задачите на целия клас. А това беше заслуга на Косю. Той има много добро сърце. Като взе да работи, всеки път щом получаваше заплата ми даваше по някоя пара и моята приятелка и съученичка Лили, дъщеря на Велик Константинов от Русе още си спомня как съм я завеждала в сладкарница и сме яли пасти от тези пари, които Косю ми е давал. Та Косю беше изгревско дете, вегетарианец. Учителят е помогнал лично при неговото раждане, описано в том VII на стр. 458 под №9, "Плацентата".

Но той като младеж с приятели започва да яде месо, да пие алкохол, да обича живота и удоволствията му, не спи много през нощта, а все другарува с приятели, които "пият, пеят, пушат и дамаджани с вино сушат". Има една такава песен за пиянски компании. Така е при компании и чрез тях се отклонява и тръгва в света. И тази година 1997 г. получи сърдечен удар и пак Учителят му помогна да оживее, за да има време да се пробуди. Толкова много го обича Той. Та за него брат Иван Антонов разказва онзи случай за "Отклонението на човека". И когато Учителят с много строг вид казва на Иван Антонов: "Всички ония, които са били на Изгрева и са се отклонили с камъни ще ги натоваря". Това Иван Антонов го разказва на майка ми повод отклонението на Косю от Изгрева. През лятото на 1997 г. аз бях в България и прекарах повечето време у брат ми Косю, който беше след сърдечен удар и трябваше много да се пази. Взех да го водя на Паневритмията в гората и на концерти на Братството. Купих му видеокасета с Паневритмията както и касети със записи с музика на Учителя. Най-важното е, че той получи всички томове на "Изгрева" от I до VII и взе усилено да ги чете, т.е. потопи се в аурата на Учителя. Защото в тия примери на братята и сестрите с Учителя има сила и мощ, те са живи и носят живот и възкресение. Тези книги са извънредно много важни и ценни за бъдещото поколение, защото най-напред тези примери са живи и истинни. И второ, те спомагат на бъдещото поколение да получи по-точна и вярна представа за физическия и духовен облик на Великия Учител Петър Дънов - Беинса Дуно, и то за Силата и Мощта на Божествения Дух, който е работил чрез Него и е предал като съкровище на човечеството това Велико Божествено Слово. Амин.

Брат ми Косю чете тези книги от поредицата на "Изгревът" и постепенно започна неговото пробуждане. Няколко дни след като аз си заминах за Франция, една нощ той сънува един страшен и реален сън. Просто идват онези негови "кредитори" от Тъмната Ложа, на които всъщност той е служил толкова години и в съня му се опитват да го ликвидират. Завеждат го с кола уж на гарата, а то е било в един сив и мрачен свят, където всички форми били с ъгли. И тогава той се усетил, че те желаят да го убият. Той силно се притеснил и ми пише в писмото си, че с нечовешки усилия се събудил, целия потънал в пот и треперел, а иначе пулса му бил нормален. Казва, че е бил сигурен, че този сън е бил реалност и че той чрез съня си е бил в отвъдния свят и че ако не се е бил събудил и да се върне в тялото си, е щял да си замине, т.е. да умре. Като се събудил, дълго време не могъл да дойде на себе си и дори, че е бил буден, дълго време продължавал този сън. Аз му написах писмо, че пак Учителят го е спасил и то този трети път, за да се учи, да чете и да се пробуди съзнанието му за новия живот. Казах му още, че докато чете тези велики книги, той влиза в аурата на Учителя и ще не ще денонощно все мисли и се свързва с Учителя. И докато ги чете за него опасността от ненадейно заминаване от този свят е изключена. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...