Jump to content

20. МЕТОДИ КОНСТАНТИНОВ И ДИМИТРИНКА ЗАХАРИЕВА


Recommended Posts

20. МЕТОДИ КОНСТАНТИНОВ И ДИМИТРИНКА ЗАХАРИЕВА

Методи е дружал години наред с Димитринка Захариева, а тя ни беше комшийка на Изгрева, като на един метър от нас беше нейната барака. Години наред тя му е слугувала и му е прала дрехите на чешмата с ледената вода и дори материално му е помагала. Тя го обичаше много. А по това време той дружеше с д-р Янка Попова и бяха все заедно по екскурзии по Витоша. Димитринка преглъщаше всичко и продължаваше да му помага. И той не я забравяше и почти всяка седмица идваше, по един-два пъти идваше да я види, облечен, нагласен и се криеше ние да не го видим. Но го виждахме. Димитринка беше споделила с майка, че е правила аборт заради него, т.е. щяла да има дете от него, но той не й позволил. Не зная подробности, а и не ме интересува. Но имаше и такива случки на Изгрева. И после, когато събаряха Изгрева, той наредил Димитринка да отиде да живее сама, някъде далеко, на другия край на София, а не там където бяха настанени другите изгревяни, че и самият той, Методи. Той това е направил, за да не му пречи и тя остава на стари години изолирана далеко и самотна. Димитринка споделяше много с майка ми и тя все й се караше, защо Димитринка продължава да се интересува от него и защо не се откаже. А тя отговаряше, че го обича, уважава и че той има да свърши много важна работа за Учителя. Каква е тази работа аз отначало не знаех. И тя икономисваше пари за тази негова работа и дори беше дала една солидна сума на майка ми да я пази. След време си я взе отново, за да му я предаде. Та заради нея Димитринка, ние като комшии и свидетели хич не го уважавахме. А той имаше претенции да бъде културен, защото бе с докторат. Знам, че Светозар, брат ми го наричаше "Тунтьо", защото когато те работеха с Методи заедно мозайките по строежите, то Методи не е работил така както изисква тази тежка професия. Все бягал от тежката работа. Ето това значи "Тунтьо"!

Когато се роди моят син Благовест на 1 август 1970 г., десет дни след това аз срещам Методи Константинов на площада пред къщата на Райна Калпакчиева и Найден Найденов. Методи ми каза така: "Роди се един френски дух". А той беше много добър астролог. Тогава аз много не го разбрах, защото не познавах астрологията. Движех се само с астролози между които Петър Филипов, Крум Въжаров, Мария Митовска, моят брат Светозар, но моето време още не беше дошло за астрологията. По-късно в Париж учих астрология в частно училище и получих диплома. Не че съм кой знае какъв добър астролог, но сега разбирам какво ми каза на времето Методи Константинов. Синът ми Благовест е Лъв и то с три планети в съвпад в Лъва-Слънце, Марс и Луна. А това е знака на Франция. И той, синът ми просто си дойде в отечеството си, където си има капитал от минали животи, а аз го последвах да му помагам и съдействам. За това хич не се учудвам, че той рядко се сеща за България. Пък и неговото детство беше извънредно много трудно в тази атмосфера на денонощни побоища, викове, крясъци, блъскане с дебели дървета от страна на дядо му Иван Жеков. Та детето нямаше добри спомени и по-късно изживя всичко това като заболяване. Иначе той пази прекрасни спомени от любимата си баба Стефка и дядо Крум, които го отгледаха. Също от тримата си мили вуйчовци, Светозар, Косю и Любомир, които с голяма обич все са му помагали. Аз, за разлика от синът ми много обичам България и си тъгувам по нея. Горда съм, че съм българка, заради присъствието на Великия Учителя в България и Неговото свято Дело.

Сега ще продължа за Методи Константинов. Прави излязоха думите на Димитринка Захариева. Той свърши прекрасна работа за Учителя. Най-напред това стана с издаването във Франция на книгата "Учителят говори" - "Le Maitre parle", където и той участва. За тази книга французите казват, че е тяхната Нова Библия и много я ценят. После в Париж бе издадена от него "Епохата на Водолея", която много бързо бе изчерпана, като топъл хляб и сега няма кой да я преиздаде. Толкова е важна и ценна.

И знаете ли, Михаил Иванов, който е много отдавна във Франция и където в неговите книги няма и дума за Учителя. Там ще намерите само неговият собствен образ, на Михаил, направен по подобие на Учителя. А Методи Константинов остана абсолютно верен на Учителя. Навсякъде в книгите си той споменава Учителя, дава Негови изказвания, обяснения и така Го пропагандира във Франция. Методи издаде още една книга тук в Париж "Световна Астросоциология". Много интересна книга с цикли на бавните планети и тяхното влияние на човечеството. И то тези знания той е черпил от Учителя, благодарение на многобройните си разговори с Него по астрология. И тази му книга се посрещна с голям интерес и отдавна е изчерпана.

Ето как Методи свърши една отлична работа за Учителя и се сбъднаха мечтите на Димитринка Захариева за Методи Константинов. Така накрая той се оказа като добър ученик на Учителя, макар и с тези негови грешки в личния му живот. И сега заради този негов огромен труд видно от неговите книги издадени на френски, както и неговия необикновен труд: "Човекът по пътя на космическата спирала", публикувана в книгата "Изгревът", том I., стр. 362 - 544, аз взех да го уважавам и се моля и за него когато споменавам и други приятели от Братството, които са вече горе в Невидимия свят. А според Учителя този и онзи свят са на едно и също място и зависи от човешкото съзнание, дали е пробудено и дали има центрове и онова вътрешно сетиво чрез които може да контактува с Невидимия свят. Това ще стане при едно бъдещо човечество, при което ще имат вече изработен орган и център, чрез който да влизат във връзка със съществата от друга измерения, които населяват така наречения Невидим свят. А за нас простосмъртните остава да четем Словото на Учителя и да чакаме пробуждането на космическото съзнание у човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...