Jump to content

13. КАКВО ОЗНАЧАВА ПОСЛУШАНИЕТО КЪМ УЧИТЕЛЯ?


Recommended Posts

13. КАКВО ОЗНАЧАВА ПОСЛУШАНИЕТО КЪМ УЧИТЕЛЯ?

Когато Лулчев беше изправен да отговаря за своите деяния пред тъй наречения "Народен съд", той смело отговаряше, дори задължаваше прокурора да прочита пасажи от дневника му, тъй като прокурора четеше една малка част, като само отежняваше положението на подсъдимия.

Ето например: за групата на известния комунистически терорист Ботушев, които искаха да вдигат с взрив влакове - български влакове с невинни граждани и бяха осъдени на смърт.

Прокурора чете в дневника на Лулчев, че Лулчев казва: "добре, че са осъдени на смърт!" Лулчев вдига малък скандал като вика отдолу: "Четете по-нататък! Четете по-нататък!" Прокурора не отстъпва, и тогава един от старшите съдии допълва: "но да не се изпълнят".

А в решителен момент, когато съдът иска да хвърли обвинение и към Учителя, Лулчев, за да защити Учителя и отбие нападките, смело с твърд глас и силно извиква: "Ако аз бях слушал моят Учител, аз нямаше да бъда днес тук пред вас!" (Да, всичко това го чух. Аз бях в съдебната зала.)

И за жалост тези наши братя, а именно Николай Дойнов, д-р Методи Константинов и Борис Николов, една могъща тройка на Изгрева, използват тези думи на Лулчев, след няколко десетки години след неговата смърт и съчиняват думи на Учителя,които бил казал още преди 9 септември  1944 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...