Jump to content

15. БАРАКИ ЗА ГОСТИ


Recommended Posts

15. БАРАКИ ЗА ГОСТИ

Вергилий Кръстев: А какво представляваха тези пловдивски бараки?

Иванка Стоицева: Пловдивските не бяха бараки, а бяха много хубави стаи, построени така една до друга четири стаи, които ги бяха направили свекър ми с брат Стайков имаше две стаи, брат Куюмджиев имаше една стая, брат Михаил Стоицев имаше една стая и до него беше прилепена една стая с надстройка отгоре, беше на стария брат Епитропов. Обаче в последствие се получи така, че брат Стайков се отказа, продаде ги, мисля че моя свекър Михаил Стоицев ги купи и Куюмджиев също продаде неговата стая. Сега доколкото си спомням, като че ли всичките стаи ги взе тати. В последствие той всичките крепостни актове ги даде на брат Антов и от там след 9.IХ.1944 г. отчуждиха всичко.

В.К.. : Вие ги използвахте тези помещения, когато идваха на гости?

Иванка: Тези помещения тати ги беше оставил да ги ползват за съборите, гости от провинцията или пък пловдивски гости като дойдат. Те бяха заредени с легла, с дулапчета, шкафчета, нали необходими вещи за домакинството каквото трябваше и така ги използваха гостите от провинцията. Те бяха предоставени просто за гости или пък когато имаше събори. Съборите ставаха обикновено на 19 август и за 22.III. някои идваха, 22.IХ. такива събори когато идваха или пък гости като идваха използваха стаите. Така беше до 9.IХ.1944 г.

Мога да кажа за моето отношение към Учителя. Много се вълнувам когато разказвам за това. Аз съм смятала, че Той е един толкова свят човек, че аз не бих могла даже да Го погледна в очите. Смятам се толкова грешна, че въобще не смеех да Го погледна и не смеех да Го безпокоя за нищо и да отида да Го моля за каквото и да било. Такова е моето мнение за Него, макар че аз самата не съм изпълнителка така стриктно на Неговото Учение както много братя и сестри правят. Може би в последствие или в по-късна възраст може би и аз ще имам просветлението.

В.К.: Вижте сега, вие познавате Духа. Той се отразява у вас като една чистота, една светлина. Вие така Го приемате.

Иванка: С нищо, никога не съм Го безпокоила, нито съм ходила при Него. Дали не мога да си спомня само, дали с Филип един път ходихме като се оженихме, за да ме види и Той, защото не беше ме виждал.

В.К.: Той пита ли Учителя когато се оженихте?

Иванка: Той не знам дали е питал Учителя, обаче Иван Антонов беше направил един хороскоп и каза, че аз не съм подходяща за него. Обаче имаше там разни такива ясновидци, спиритисти. Имаше една сестра в Пловдив, която логоси им четеше, тя беше медиум, която каза, даже го имаме този логос, че ние имаме връзка с него още от много отдавна. Били сме мъж и жена някъде в Италия и сме имали някакво дете, което е било сляпо и сега отново са ни събрали. Имаме значи много да изплащаме. Въобще имаме карма някаква с него да разплитаме и да се разплащаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...