Jump to content

9. УРАГАНЪТ, КОЙТО ПОМЕТЕ ВСИЧКО


Recommended Posts

9. УРАГАНЪТ, КОЙТО ПОМЕТЕ ВСИЧКО

Тук е мястото да споменем, че аз като ученик в гимназията бях завладян от комунистическите идеи. Заедно с още двама мои приятели ние създадохме Първата комунистическа младежка група и четяхме класиците на Марксизма. Минаха години, аз виждах, че са необходими други методи, за да израсне човек. Комунистическата идеология даваше методи за освобождаване народите отвън. Но как да се освободи човек отвътре? По-късно се запознах с теософската литература и накрая срещнах Учителя Дънов. Така че аз съм свидетел на онази епоха, как комунистическите идеи навлизаха в хората.

Школата на Учителя беше открита през 1922 г. и аз се приобщих към нея. След заминаването на Учителя, който ни остави цяло Братство с хиляди членове, с имущество и с много пари - ние само за няколко години го провалихме. Провалиха го определени хора. Но ние също участвахме в провала - едни бяха на едната страна, а други бяха на отсрещната страна и воювахме помежду си. Комунистическата власт това и чакаше. Тя се възползва от нашия вътрешен разкол и от нашите грешки и всичко бе унищожено. Започнаха с необикновени грешки възрастните приятели още от самото начало след заминаването на Учителя:

1. Създадоха две счетоводства: едно явно, друго нелегално, а това е наказуемо според закона.

2. Братският Съвет не беше единодушен, защото онези, които бяха в него застъпваха различни позиции. Едните работеха с двойно счетоводство, а другите с единично счетоводство. Това породи караниците, защото тук бяха замесени много суми и пари.

3. Борис Николов извлече Братството в Русе. Една голяма група от млади сравнително мъже и жени, няколко години правиха мозайка на Русенската гара и на други обекти в Русе. Изгревът се изпразни от дееспособни мъже и жени. А Никола Антов и другите останаха тук на Изгрева и правеха каквото си искат. А това беше груба грешка. Непоправима и фатална.

4. Когато дойде милицията на 7 декември 1957 г. и конфискува литературата на Учителя и я прекара с камиони, то Борис Николов, който бе председател на Братския съвет минава покрай алеята и показва своят юмрук на властите и високо изрича: "Ние ще ви покажем с този юмрук, че има друга власт, която управлява този Изгрев". Властите видяха юмрука и после показаха на всички, както и на него самия коя е тази власт, която управлява Изгрева. Започна се процеса срещу Братството и онзи, който показваше юмрук, Борис Николов, отиде да лежи в затвора не заради показания юмрук, а заради финансови нарушения според закона. С него замина и Жечо Панайотов, който беше счетоводител, за да си правят компания. На Изгрева бе сложен катинар.

5. Бяха извършени големи обиски в София и провинцията и бе отнета литературата на Учителя. Започнаха големите гонения. На мен много пъти ми се правиха обиски. Взеха ми почти всичко. Таман събера нещо и дойдат и ми го приберат. А колко заплахи изрекоха срещу мен, че ще ме интернират от София в някое далечно добруджанско село.

6. Приятелите изобщо по това време не се интересуваха да съберат всички онези неща, които са свързани с Школата на Учителя и Неговото дело. Много усилия положих, за да ги събера, за да ги предам на следващите поколения.

7. Питате ме как ще се развият събитията по-нататък. Комунистите ще си отидат. Един ден народите ще се събудят. Ще станат всички и ще излязат на улиците на градовете и ще кажат: "Не ви искаме, махайте се!" И така комунистите ще паднат от власт и ще си отидат. Само така. Но не с оръжие, защото оръжието е у тях и зад тях стои цяла империя на СССР. Ще се събудят народите и ще излезнат на улиците и ще викнат: "Не ви щеме! Отивайте си! Махнете се от земята!" И те ще си отидат именно така. А до тогава ще бъде тяхното царство на насилие, грабежи и унищожаване от тях на отпечатаното Слово на Учителя. Вие ще дочакате това, което казах. Аз мога да не го дочакам. Но това ви го казвам сега, когато е 1980 г. Все някой ще доживее, за да се убеди в това пророчество.

Бележка на редактора: Никола Нанков си замина на 16 октомври 1983 г. Наистина народите излезнаха по улиците и отхвърлиха комунизма. Събитията в България започнаха от 10 ноември 1989 г. Аз бях този, който дочака и видя как се сбъдна неговото пророчество. А това не е малко за простосмъртните хора като нас, които видяха как за броени дни се сгромоляса и разруши отвътре Съветската империя на комунистите на СССР. Дойде отначало бурята и отвя плявата и остана житото. По-късно се яви ураганът, който помете всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...