Jump to content

177. УСЛУГАТА


valiamaria
 Share

Recommended Posts

177. УСЛУГАТА

Една от най-деликатните области на живота и най-отговорна е тази, където се пресичат отношенията между хората. Когато човек се приближава към другиго трябва да ходи със светло съзнание, с благоволение и със свещено чувство. В тази област на живота има закони, които трябва да се спазват и тъкмо тук хората си мислят, че могат да правят всичко каквото си искат. А това не е така. Дори е много опасно.

Един наш брат Георги Марков беше болен от туберкулоза. Една млада сестра от съчувствие към него запитва Учителя: „Учителю, мога ли да отида и да услужа нещо на този болен брат?" Учителят я изглежда строго и казва: „Готова ли си да се омъжиш за него?" Сестрата казва: „Не" и се отдръпва. „Ето виждал ли, че не си готова да жертваш, а как ще му помогнеш тогава?" Младата сестра вдига рамене уплашено. Тръгва си мълчешком.

Когато взимаш и когато даваш, бъди внимателен. Ти вече ангажираш чувствата на човека. И постъпките са говор, не само думите. Чрез постъпките, неизречените думи разговарят между душите и определят отношенията им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...