Jump to content

СФИНКСЪТ


Recommended Posts

СФИНКСЪТ

Слуги или господари, вие ще срещнете един ден Сфинкса. И той ще ви зададе своите въпроси. И ако отговорите, ще имате всичките блага на небето и земята. Но ако не можете - той ще сложи тежката си лапа върху ви.

 

И напразно сте ме слушали тогава!

 

Всяко начало на работа носи в себе и картината на своя край - краят реализира възможностите: по плода человеците разбират стойността на работата, знанието на градинаря, качествата на дървото.

 

Много са нещата, които ни заобикалят - и зад всяко от тях стои и по едно съзнание, по едно същество, което работи заедно с вас. И вие, и те невидимо, но заедно, тегнете върху везните на действителността; сложен е светът за разумните и прост е - за простите. Мълчалива и загадъчна е природата за неразумните, но на разумните тя разтваря дори недрата си. С образи и символи пише тя всеки ден Великата Книга на Живота, книга на тайни и загадки - за неграмотните.

 

И тъй, ще ви срещне Съдбата, миналото, любознанието, стремежът, жаждата, сиреч - Сфинксът, и ще ви запита. Какво ще му отговорите?

 

Когато пилето излиза из свойта черупка, то минава през мъчението: докато пробие черупката - границата между два свята! Тогава миговете се виждат векове, защото интензивността, с която се движат нещата в съзнанието, определя дължината на времето. И в минута може да се преживее съдържанието на години, и в чувства, и в мисли...

 

И тъй - нека счупим черупките!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...