valiamaria Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 НЕЗНАЙНИЯТ Стоеше Незнайният пред вратата на неръкотворния храм. От всички краища на света прииждаха хора и се трупаха в подножието на канарата, на която бе стъпил Незнайният. Нозете му изглеждаха като нажежена мед и очите му блещяха като слънце на изгрев - тихо и благо. Крепък бе гласът му, тихи - словата и все пак тъй далеч звучаха: стигаха докрай света, защото всяка душа им даваше ехо. - Братя мои - им каза той и като вълна на морето зашумяха пак очакващите. - Братя мои, не може да познаете вътрешното «свое», докато не научите да пожертвувате външното «свое». Твоето вън трябва да изчезне преди твоето вътре, или най-малко: наедно с него. Желайте - защото неизпълнените желания дават подтик на живота. Изпълнените желания утоляват временно жаждата, за да се роди пак. Но само победените желания дават силата! Търсете и надвивайте - който не е надвивал нищо, той никога няма да знае колко е силен! Ако това разберете, вашите недостатъци извор на сила ще станат. А силни трябва да бъдете, защото високо е небето, към което ви викам. Три стъпки са направени за там. Преди хилядолетия бе казано: «Аз ще ви бъда Бог и вие ще ми бъдете люде.» Първата стъпка бе това. Минаха години хиляди - и добави се, свещена дума прозвуча: «И рекох ви, синове Божии сте!» Наново минаха години и ехото донесе отговор от земята: Син Человечески отговори - съединиха се с нетленен мост небето и земята. - Аз и Отец ми едно сме. А сега дойдох Аз, носителят на живота и Светлината, Вечният живот, който изхожда от Любовта, носи светлината и мъдростта, има Истината и Свободата, Мира и Радостта. И казвам ви, последна стъпка ви чака: Аз съм - ти! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts