Jump to content

(99) Информации


Recommended Posts

(99) Информации

Прилагам Ви една част от обвиненията, за да разберете защо напоследък Торбов стана толкова «неудобен». Повече по въпроса може да Ви каже следствието.

Самата организираност на този вой сочи на голямата заинтересованост на една известна вече на обществото тайфа, единият член на която е притиснат до стената, и тя иска реванш! И то - на всякаква цена* и веднага. Бързат и бягат от светлината на правосъдието тия, които имат причини за това. Защо не се почака поне краят на следствието, пък тогава да се взимат такива строги мерки срещу тоя, който, спазвайки закона, го даде на прокурора? Алармите с интерпелации и пр. е стар трюк, който се употребява и при Недев и др. - защо му се поддавате? Пък и да има - какво страшно се крие в интерпелацията - нали се търси истината? Кои са тия, които бягат от нея?

На коневъдната изложба в Бяла Слатина селяни са задали няколко парливи и злободневни въпроса на присъствуващия министър. Той се оправдал приблизително по следния начин:

- Какво да правим? Ние сме чиновници. Така ни заповядват-така работим. Царят си върти всичката политика!

Така си измиват ръцете хората, които са неспособни да разберат даже какви са и защо са турени на тия места. Бог да Ви е на помощ!

Полковник Борис Димитров, за когото Ви говорих да бъде преведен в 6-и полк, е същият, на когото докторът беше «излекувал» моментално детето с една инжекция - умряло в ръцете му! Вярвам, че ще си спомните за него.

_____________________

* Пасажът от «И то - на всякаква цена...» дотук се повтаря и в предното писмо. Вероятно това са варианти или чернови. (бел. М.И.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...