Jump to content

Заключение


Recommended Posts

Заключение

И като обобщение мога да заявя:

а) Тези бележки ми отнеха много време, да ги намеря и подредя според моята концепция за този том. Не са пълни, но са достатъчни засега.

б) Без тях Дневникът на Любомир Лулчев е заключен с 9 катинара. И е невъзможно както да се чете, така и да се проумее. Някои журналисти и историци, сътрудници на Държавна сигурност по време на комунистическата диктатура, се опитаха да разглеждат този Дневник, но опитите им бяха неуспешни, защото не познаваха живота на Школата и Учението на Учителя, както и Словото Му. Освен това те работеха по поръчка да изобличат Любомир Лулчев и Учителя Петър Дънов като съветници на цар Борис III, като защитници на фашистката власт и хитлеризма у нас. През 1960 г. бе издадена една брошура - «Антинауч-ната и реакционна същност на дъновизма» от Борис Ценков. Тя им беше ръководната инструкция, включваща периода от 1945 г. до 1990 г. и от 1990 г. до 2004 г. Силите, които ги ръководят, са едни и същи от вчера, днес и утре.

в) Напълно съм сигурен, че в бъдеще, когато някой иска да проумее този дневник, ще трябва най-малко 10 години да проучва историческите събития от този период и да ги подреди в ума си.

г) Напълно съм сигурен, че в бъдеще историята на България по времето на Учителя Петър Дънов ще бъде проучена основно и написана както трябва. И бъдещото човечество ще я изучава така, както днес се изучава Библията -историята на еврейския народ. А в Библията са вписани думите Господни. А Словото на Учителя Дънов е Слово на Бога. Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...