Jump to content

НЕЗНАЙНАТА ЛЮБОВ


Recommended Posts

НЕЗНАЙНАТА ЛЮБОВ

Висшата, идеалната Любов се проявява към всички хора, без да подозират те източника, отгдето тя излиза.

Никой няма право да запита приятеля си или когото и да е обича ли го. Зададе ли такъв въпрос на приятеля си, Любовта между тях ще изчезне. Обичате ли някого, и той ви обича. Няма защо да го питате.

У ч и т е л я

Учителя казва:

Онзи, който люби, не обича да говори за Любовта си. Говори ли за нея, това не е Любов. Да любите, без да знаят, че любите. Не изявявайте Любовта си. Да знаеш да обичаш, без да подозират хората, това е цяло изкуство. За Любовта, която имаш, не казвай никому. Тя да остане незнайна. Защото ако кажеш някому, че го обичаш, с това все едно че искаш да му кажеш: “Както аз те обичам, и ти трябва да ме обичаш.”

С това ти упражняваш насилие върху него. Да изисквате от други да ви обичат това е насилие. Любовта не търпи никакво насилие. В нея човек е абсолютно свободен. Любов, която се изповядва пред други хора, не е реална.

Учителя казва:

Любовта е най-нежното цвете, което трябва да се развие далеч от погледите на хората. За Любовта ти никой не трябва да знае.

Като се говори за Любовта, подразбирам абсолютно безкористната Любов. Нека всеки от вас да даде място на новите идеи в себе си, на абсолютно безкористната Любов. Любовта, за която хората говорят, се обуславя от материалните условия на живот. Затова често някои казват, че не обичат хората. За тях това е естествено. Те обичат, за да вземат нещо.

Какво се иска от човека, за да служи на Любовта? Пълно себеотрицание. Животът е пълен с примери на себеотрицание. Твоята работа е да обичаш и да знаеш защо обичаш. Що се отнася до Обичта на хората, защо обичат и защо не обичат, това е тяхна работа.

Любовта с език не се предава. Онзи, който те люби, не говори, но ти чувстваш, че в тази душа има Любов. Проговори ли за Любовта си, тя се изгубва. Колкото по-дълго време остане неизвестна, толкова по-силна е тя. Ти питаш: “Обичаш ли ме?” Щом ме питаш, ти не вярваш вече. А онзи свещен трепет, който мога да предам на душата ти, нима това не е доказателство?

Нито жената трябва да казва на мъжа си, че го обича, нито мъжът трябва да казва това на жената. Ако изказват Любовта си, техният живот на Земята ще се съкрати. Ако мъжът и жената искат да живеят дълго, те никога нищо не трябва да говорят за своята Любов. А какво правят съвременните хора? Като се влюбят, те постоянно говорят за своята любов.

Когато кажеш някому, че го обичаш, ти го караш да обърне внимание на теб, ти да станеш център на внимание, докато съзнанието му трябва да бъде насочено към Великото, Безграничното начало в света. Когато му казваш, че го обичаш, не казваш пълната истина, понеже Бог е, Който го обича чрез теб. Разумният никога не говори за Любовта си. Той знае, че Бог е Любов!

Много от погрешките на съвременните хора се дължат на факта, че те говорят за неща, които още не са направили. Учителя казва:

Запали свещта и я остави сама да говори за себе си. Запали огъня и го остави сам да говори за себе си. Прояви Любовта и я остави сама да говори за себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...