Jump to content

ЛЮБОВТА ПРЕВРЪЩА НЕДЪЗИТЕ В СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ


Recommended Posts

ЛЮБОВТА ПРЕВРЪЩА НЕДЪЗИТЕ В

СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ

Любовта осмисля Живота. Щом дойде тя, крадецът престава да краде, престъпникът престава да бъде престъпник. Любовта задоволява копнежите на човешката душа. А там, дето всички копнежи са задоволени, престъпления не може да има. Единствената сила, която може да се справи с отрицателните качества на човека, е Любовта. Тя ги превръща в положителни.

У ч и т е л я

Любовта трябва да се приложи като един от методите за освобождение от недъзите.

Учителя казва:

Единствената Сила, на която се подчиняват Доброто и злото, е Любовта. Злото се стопява пред Любовта. Тя заличава греховете на човека. Единственото нещо, което може да запази човека от злото, е Любовта.

Любовта към Бога пази човека от всички съблазни и изкушения. Изкушава се само онзи, който обича едного, обаче който обича всички, не може да се изкушава. В Любовта изкушение не съществува. Тя е толкова велика и мощна, че всичко отстъпва пред нея. Тя превръща и най-дебелите ледове в пара.

Невъзможно е човекът на Любовта да направи престъпление. Тя изправя всички погрешки на миналото и настоящето. Учителя казва:

Дето е Любовта, там няма престъпления. Стават ли престъпления, там няма Любов. Любещият не може да прави престъпления, защото живее в Бога, а пред Неговото лице никакво престъпление не може да се извърши. Приложете Любовта, за да се освободите от старите навици на критика и осъждане.

Всички мисли, чувства, желания и действия, които мъчат съвременния човек, Любовта превръща в нещо хубаво. Учителя казва:

Едно качество има Любовта, което другите сили в света нямат. Ако вземете най-лошия порок, който има човек, и го хвърлите в огъня на Любовта, той моментално се превръща в скъпоценен камък. Тази Любов не е за обикновените хора. Тя е само за онези, които се стремят към Новия живот.

Любовта е начало на Добродетелите. Всички те са плод на Любовта.

Когато влезе в Живота на човека, Любовта подхранва и най-малките Добродетели. Силата на човека седи в малките Добродетели. Всички пороци се зараждат само тогава, когато отсъства благородният елемент на Любовта.

Мъдростта, Истината и Правдата също са включени в Любовта. Следователно, щом проявите Любовта, всички велики Добродетели ще се проявят.

И тогава ще бъдете като добре нагласен инструмент, на който Великият артист ще свири.

Любовта изключва всички отрицателни състояния– съмнение, смущение, безпокойство, обезсърчение, огорчение, страх. Любовта отстранява всички нисши, тъмни сили.

Когато някой тъмен дух влезе в човека, последният изпитва страх. Когато човек не вярва и не люби, тогава идат нисшите същества.

И най-лошите същества отстъпват пред лицето на Любовта. И най-лошите духове тя обръща в бягство.

Когато ви дойдат големи изпитания в живота, мрачни мисли и желания, знайте, че те не са ваши. Те принадлежат на съвършено чужд на вашето битие свят, който има съвсем други стремежи, цели и намерения.

Когато човек долови само един лъч от Любовта, у него настава разширение, той разбира отношенията си към хората.

Само Любовта може да направи човека силен. Силата на човека не се крие в самия него, но в Любовта, в Бога!

Страхливите, глупавите, жестоките хора са хора без Любов. Любещият не се страхува нито от злото, нито от смъртта. Който се страхува, той не познава Любовта, не познава Бога.

За да бъде човек без страх, душата му трябва да е пълна с Любов. Всички Учители, които са идвали в света, са искали от ученика да добие безстрашие.

От вас се иска безстрашие. Любовта носи безстрашие. Тя прави човека герой. Никоя сила не може да го сломи. Волев човек е онзи, който има Любов.

Волята без Любов не може да се прояви.

Дето е безлюбието, там се проявява своеволието, а не волята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...