Jump to content

Recommended Posts

ОБЛЕКЛО

Всяка дреха е проводник на известна енергия. Човек трябва да знае каква енергия му е нужна и чрез каква дреха може да си я достави, кои дрехи са проводници на светлината и топлината и кои не са.

 

Дрехите на разумния човек трябва да бъдат направени от растителна материя. Донякъде за препоръчване са и вълнените дрехи, направени от вълната на овцете. Най-хубавите дрехи за възпитание са ленените и памучните. Вълнените дрехи са добри за бедни хора. Дрехите трябва да се шият без подплата. Ако си здрав и носиш такава вълнена дреха, вместо подплата се образува магнетична обвивка между тялото и дрехата, която не пропуща външния студ. И най-тънката дреха, проникната от магнетизъм, държи топло.

 

Ленените дрехи са най-добрите проводници на електрическата и магнетичната енергия, Вълнените дрехи при сегашните условия са най-хигиенични, после идат памучните, но най-добри са конопените и ленените. Кожени калпаци и гумени обувки по-добре е да не носите. Когато се занимавате с духовни въпроси, ще се обличате в ленени дрехи. Конопените дрехи също са хубави.

 

Облеклото трябва да бъде широко, за да става постоянно проветряване на тялото и да протичат свободно електрическите и магнетичните течения. Облеклото трябва да е леко. После ще обърнете внимание на шапките си, на косите си. Купувате ли си шапка, ще гледате по възможност да е валчеста, да няма много гънки, да не е много надиплена или начупена. Когато човек си начупва шапката, начупва си характера.

 

Възприемането на висшите енергии не може да стане през животинска кожа. Не може мозъкът да възприема достатъчно храна и енергия от горе и чувството за облагородяване през кожени калпаци. Никога не обличайте нови дрехи върху стари. Носете едноцветни, светли дрехи, не шарени; най-много може на райета или точки; носете се хубаво, скромно. При сегашното развитие на човечеството, най-добре е хората да се обличат с дрехи, които имат меки, приятни цветове, за да се смекчават чувствата им. Мнозина носят връзки или дрехи с ярки, неподходящи за тях цветове, които се отразяват вредно върху тяхната нервна система. Новото учение не позволява да носите една и съща дреха два дни наред; дрехите ви не трябва да са едни и същи цветове - всеки костюм да има различен цвят.

 

Ръкавите да бъдат широки и роклите дълги.

 

Като знаете, че старите дрехи са напоени със заразителни микроби, с лоши мисли и чувства, с отрицателни състояния, хвърляйте ги или ги изгаряйте, но никога не ги давайте на бедните.

 

Правило: не давайте ваши дрехи подарък на друг. Ако искате да дадете, ще купите ново. Ако сте боледували дълго време в една дреха, колкото и хубава и скъпа да е, хвърлете я. Когато човек е болен, да се облича в бели дрехи. Здравият да сменя цветовете. Цветовете предизвикват движение, живот, затова трябва да ги сменя. Между обувката и крака трябва да има празно пространство по половин милиметър, токът да не е по-висок от 3-4 сантиметра.

 

Ризите на здравите хора трябва да се шият или плетат със златни игли. Железните игли внасят нещо нехармонично в характера.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...