Jump to content

00 - Посвещение


Recommended Posts

Посвещение

1. Посвещава се на онези Братя от Айтоското Бяло Братство с белите ризи, червените пояси и мерните потури, които построиха салона на Изгрева 1927 год. в София, където Учителят Дънов, Учителят на Всемирното Велико Бяло Братство - Беинса Дуно до 20. XII. 1944 год. предаваше Словото на Бога за идното човечество на VI-та раса.

 2. Посвещава се на онези братя и сестри от времето на Школата на Великият Учител (1922 - 1944 год. ), чиито спомени, случки и събития документират историческото им присъствие между Българите.

 3. Посвещава се на онези братя и сестри, които бяха при нозете на Великият Учител, слушаха Словото му и то се насаждаше в душите им като житно зърно, което възрастна като "Житен клас" в Сила и Живот.

4. То се пожъна и ожъна чрез техния живот в опитности, спомени и присъствие земно и небесно. И се превърна в живият хляб небесен за душите им. 

5. Опитностите на учениците в Школата са реализираните духовни закони от Словото на Великият Учител - Беинса Дуно. 

6. Словото на Всемировият Учител на Вселената - Беинса Дуно е Слово на Живия Бог и Слово на Бога в Дух и Сила. 

7. И когато Словото на Великият Учител и Слово на Бога, влезе у человека земен и стане в него плът и претвори се в живот, то той ще възкръсне чрез Сила и Мощ человек небесен и ще стане Син на Възкресението.

 8. Възкресението е рожба на Духът Божий и Духът Вечний на Дървото на Живота. 

9. Синът на Възкресението е рожба на Виделината и Безсмъртието. 

10. Синът на Виделината, Синът на Възкресението има пряка връзка с Бога и като такъв влиза във Вечния живот като Син Божий.

 Амин.

 Д-р Вергилий Кръстев

 2. 06. 1999 година сряда - София

ISBN 954-9915-01-8

© Всички права запазени

 Не се разрешава препечатването на отделни части от книгата в периодичния печат - вестници и списания, без разрешение на съставителя на сборника. Не се позволява преразказването на отпечатания летописен материал от нелегални и явни разказвачи с цел - издаването на пиратски издания

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...