Jump to content

06 - 06. ПИСМО НА ПЕТКО ГУМНЕРОВ ДО ПЕНЮ КИРОВ, БУРГАС, НАРЯДА 1913 ГОД. С МОЛБА ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕН НА ГЕОРГИ КУРТЕВ, АЙТОС


Recommended Posts

6. ПИСМО НА ПЕТКО ГУМНЕРОВ ДО ПЕНЮ КИРОВ, БУРГАС, НАРЯДА 1913 ГОД. С МОЛБА ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕН НА ГЕОРГИ КУРТЕВ, АЙТОС

 

София, 19 август 1913 год.

 

Любезний братко,

Настъпилите събития налагат работа на вярующите. И затова по разпореждание чрез Учителя, за следующите три святи Недели, а именно 25Август, 1-й и 8-й Септемвий т. год. се определя изпълнението на следния ред:

Първата свята Неделя, 25 Август т. год. от 10 до 12 часа преди и от 3 до 4 подир обяд вярующите членове на Веригата и други приближени до нея от местния кръжок, ще имат уединение за размишление и молитва, когато ще могат те както да четат шестях псалми, по тук означения им ред, а именно: 91, 21, 121, 115, 116 и 117, така и да се молят със следната молитва: „Молитва на Избраните":

„ Господи, благослови тоя народ, укрепи го, повдигни го, дай му мъжество, окрили духа му, дай му вяра, упование, надежда в Теб, да се съвземе и да Те слави през всичките векове на бъдещето. Стори, Господи Боже наш, това, заради Великото си име с което си знаен през всичките векове. Направи да се освети Името Ти пред всички народи и да знаят, че Ти си само Един, в Когото няма измяна и Който си всякога силен да помагаш и да избавяш. Разпръсни враговете ни, Господи, отпред лицето си, ние ще те славословим с чисто сърце, когато ни помогнеш и превъзмогнеш против лукавите духове на ада, които искат да развалят Твоето дело. Ти, Господи, сам действувай сега с крепката си ръка. Стори това заради Господа Нашего Исуса Христа, чрез което име Ти си благоволил да Те призоваваме. Амин. "

(Тази молитва могат да си препишат само мъжете, които ще вземат участие в изпълнението наряда, а жените - ученици, нека си я научат наизуст, без да я преписват. )

Във втората и третата святи Недели- 1-й и8-й Септемврийт. год. ще се изпълни същото, само с тая разлика, че последното уединение за размишление няма да става от З до 4 часа, а ще става от 10 до 11 часа нощя.

Размишлението и молението ще бъде за подобрение работите на България, за в полза на делото Господне.

Уединението всеки ще прави в дома си или гдето намери за угодно да се уедини, само че това уединение няма да се прави нито сам, нито всички, а или само по двама, или само по трима. Не бива нито по-малко от двама, нито повече от трима.

Горното разпореждание се отнася само за мъжете - верующи. То не бива да се съобщава на жените, защото към тях то не се отнася.

На верующите жени от Веригата и приближените до нея от местния кръжок да се каже само, че те през същите три святи Недели трябва да ходят в православната църква сутрин от 7 до 9 часа, през които часове ще се молят тоже за подобрение работите на България, за в полза на делото Господне. А вечерта от 10 до 11 часа (нощ) в същите неделни дни, ще прекарват в уединение по домовете си, прави в молитва пред Господа пак за работите на България за в полза на делото Божие.

На обяд и в трите святи Недели няма да се яде. Ядение ще има само сутрин между 7 и 8 часа и вечерта тоже между 7 и 8 часа и то лека храна. Това е за всинца.

Изложеното тук съобщете и на братята: Георги Куртев от Айтос и Майор Сотиров.

С братски поздрав до всинца

Петко Гумнеров

 

Вярно

 

Ваш духовен брат: Пеню Киров

 

Брате Георги, внимай да изпълниш точно и право настоящето. Само на верующи, които отговарят, ще повериш тайната. На по-интелигентните жени дайте да учат молитвата от Вас, без да я преписват, а на другите само онова, което ти подчеркваш отстрани.

За получаванието отговори.

Добре си дошел, с поздрав

 

Твой П. Киров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...