Jump to content

159. Страданието е освобождаване от нечистотиите, то е чистене


Recommended Posts

159. Страданието е освобождаване от нечистотиите, то е чистене

От 8000 години отношенията ни са били неправилни, защото са били неправилни към Бога. Ти страдаш от насилие в Любовта; защото насила си искала нещо от Бога (а насила е, когато не искаме нещо с Любов към Бога). Ако изправим отношенията си към Бога, ще се изправят и нашите отношения помежду ни."
През 1944 г. в село Мърчаево, Учителят ми каза, че отношението на хората към нас показват какви са нашите отношения към Бога.
"Във физическата любов има някакво користолюбие, а в приятелството - душевна близост. Приятелството се изразява в добрите чувства.
Сега от силата да се извади грубостта и твърдостта, а от мекотата да се внимава да не се огъва и прави трапове и неравен пътя.
Когато преминаваш към по-висока цветна гама, най-напред ще минеш през един тъмен пояс в ума си, а после постепенно ще започнат да се явяват цветовете. Най-напред ще се яви червеният цвят. Старай се да видиш ясно ярките живи цветове в ума ти.
Страданието е освобождаване от нечистотиите и гнойта в нас, то е чистене. Ако най-напред надцениш някой и той си създаде високо мнение за себе си, ти го третираш като диамант, но после, ако видиш, че не е това, което си мислила и намалиш уважението си към него, той става недоволен. Имай еднакво отношение към всички. Ставай рано сутринта без будилник. Ти поръчаш на някого много плат, а после не можеш да го купиш всичкия, а само една четвърт, той остава озадачен. Не трябва да работи толкоз за тебе. В Любовта няма грешки, всичко се прощава. Има хора, които създават зима в теб, други създават пролет или лято, различни течения създават хората."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...