Jump to content

09 - 14. ТОШКО ИДЕ /СПОМЕНИ ОТ МИНАЛОТО/


Recommended Posts

14. ТОШКО ИДЕ /СПОМЕНИ ОТ МИНАЛОТО/

Майката на Деко еднаж ни разказа един интересен случай за нейната внучка. Ето и самият случай:
Еднаж, както си стояхме в къщи с дъщерята и детето й, всеки се занимаваше с нещо, детето си играеше. По едно време детето закрещя: „Затворете вратата! Заключете я! Чувате ли? Защо се бавите? По-скоро заключете вратата, че Тошко иде пак пиян." - „Кой е тоя Тошко, бе, душице?" - попитала я баба й. - „Тошко, мъжът ми. Не го ли знаете? Ето го, пак идва пиян. Идва с празни ръце. Пак всичко изпил. Пак нищо не носи. Моля ви се, не го пускайте", говорела четири-годишната внучка.
Всички тези разговори с малката им внучка за непросветения биха се сметнали за бръщолевене. Но за оня, който е запознат със закона за прераждането и за безсмъртието на душите, въпросът стои по-другояче.
Ясно е, че четири-годишната внучка си припомня картини от миналото, които като съпруга на пиян мъж е изживяла много силно. Тези случки са оставил трайни следи в нейното подсъзнание и при даден момент те изплават в съзнанието с цялата си яснота и картинност.
Някой може би ще каже, че това са отделни случаи, на които не бива да се обръща внимание. Не! И само един случай да бъде, заслужава внимание. А те са много, които заслужават проучване, а не отричане. Отричането е оръжие на невежите.
„Най-голямата лъжа в света е тая, че човек като умре, всичко се свършва", казва Учителят.

Георги Събев

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...