Jump to content

20.12. Атентатът


Recommended Posts

20.12. АТЕНТАТЪТ

И сега ще ви разкажа един още по-страшен случай. Аз отивам в „Малкият дом" на Мария и Борис. И влизам вътре, и слугинята Станка2 казва: „Няма Борис и Мария." - „Къде са?" Ами казва: „Излезнаха." - „Ама те казвам в София ли са, или отидоха в провинцията?" Защото понякога заминаваха за една седмица някъде в провинцията. Някои приятели ги бяха поканили на гости. Но това беше много мъчително за Мария, да се отдели от своя дом! Тя не се чувстваше добре на друго място. И така, тя казва: „Отидоха до града и ще се върнат." И аз казвам: ,Добре." А тя ми казва: „Почакай малко." И аз почаках така 10-15 минути. И аз, трябваше вече да отворя портата и да излезна. А пред техния дом, на 10 метра от техната врата се намираше спирката на автобуса, автобус № 67, който спираше пред техната врата. Този автобус тръгваше от Семинарията, от т.н. Дворец на пионерите, и отиваше до Симеоново. Тогава той се движеше през половин час. Сега вече се движи на 15 минути.

И аз излизам от портата, и автобуса спира, и от задната врата слизат Мария и Борис. Първо слиза Борис, подава ръка и се измества на една крачка назад. В същия миг една лека кола с голям трясък се удря, именно там, удря се в автобуса, и удря се така, че да помете и да ликвидира Борис и Мария! Само благодарение на това, че той беше дръпнал Мария „случайно" една крачка назад - не беха пометени от колата! Иначе щеха да останат на место! - Убити пред собствения им дом, само за части от секундата.

Те стоят, гледат разтреперани и не могат да повярват! Колата пушеше, шофьора беше ранен, настана голема олелия! От автобуса излезнаха хора, имаше ранени. Беше голяма олелия! И аз отидох, помогнах на Мария и на Борис. Те влезнаха в двора, седнаха на пейката и не можеха да повярват, че са се отървали от насилствена смърт. Да!

И Борис казва: „Абе тези ни целеха, целеха ни, целеха ни и ни улучиха. Обаче, небето за части от секундата ни изтегли и те вместо нас, удариха автобуса, и удариха стълба, който стоеше точно там до автобуса." Така, че колата удари и стълба, който запази Мария и Борис, и удари и автобуса.

Така, че това е вече накрая, като финал на този раздел - „Атаките на Черните сили срещу „Малкият дом" на Мария и на Борис."

Така, че това, което аз съм изтърпял там, никога не бих желал да го изтърпя още веднъж! А защо го разказвам? Трябва да го разкажа, защото аз това нещо съм го преживял, аз съм го записал. И това, което аз чета в момента от листовете хартия, е написано преди 18 години. А случките, които ви разказвам са преди 1976 г. Значи това се отнася за един период 30 години назад. Но ще кажете: „Дали е верно?" - „Верно е!"

Дали не съм пропуснал нещо? Може би нещо да съм пропуснал, но това, което съм го написал, това не е малко. Но мога да кажа, че това е 1/10 от онова, което аз съм преживял. Защото аз го описах, когато бях на 50 години. Това означава 1988 г. А това беше 12 години след смъртта на Мария Тодорова. И аз го описвам въз основа на моите записки, които аз тогава съм водил.

Без тези записки нямахте да имате тези историй. Е, трябва да издържите като ги четете, така както и аз съм издържал, макар че при мен е 100 пъти по-силно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...