Jump to content

13. Много хубава идея ...С нами Бог!


Recommended Posts

13. Много хубава идея ...С нами Бог!

1930
 
1930.29.03.
 
От Димитър Халачев в Свищов до Стефан Тошев в Севлиево
 
Уважаеми брат Тошев, С.П.Б.Л.Е.Л.
 
Писмото Ви от 24.03 т. г. получих. Много хубава идея. При всичко, че за сега съм в затруднено финансово положение, понеже Саша, по-голямото ми момиче следва в Париж и съм принуден всеки месец да и изпращам по 6000 лева. Освен това по-малката, тази година ще завърши свищовската девическа гимназия и ще трябва на първо време, много пари, за да си набави нужното неученическо облекло и пр. То от все сърце ще се постарая, по нататък /къде юни-юли/ да отделя, ако Бог поможе /2000 лева/ две хиляди лева, щом целта е такава благородна.
Прочетох писмото ви в едно събрание на тукашните братя и сестри. От тях никой не се отзова. Аз това го знаех от по рано, че няма никой да се отзове, защото никой не разполага. Брат Слави не посещава събранията, но си е брат. Него не съм сондирал, защото, за сега го няма в Свищов.
Митко Пенкиния, посещава от време на време събранията, но откакто съм получил Вашето писмо не съм го виждал, той скоро се завърна от Германия, не е още на работа та вярвам че и той не разполага. Сестра Пенка вярвам, че знаете, не е вече с нас, тя е с Генчо /Генчевистка/. Ние се събираме за сега в дома, няколко братя и сестри. За тази хубава идея вярвам много братя ще се отзоват, макар и по малко вярвам все ще се събере нужната сума а тя не е голяма, защото тухлите и водата са наблизо, за работни ръце вярвам ще се намерят от братята. Ако Бог е рекъл да се изгради, вярвам, че никакви препятствия няма да има. С нами Бог!
Сърдечни братски поздрави Вам и на другарката Ви от мен и Надка. Ний сега сме само двама в Свищов.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...