Jump to content

Жаклиер

Потребител
 • Мнения

  9
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Bad

Относно Жаклиер

 • Ранг
  Потребител
 • Рожден ден 11/11/1998

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • Отговорете на въпроса
  1864

Последни посетители

1,962 профилни разглеждания
 1. Жаклиер

  209. БОЯН БОЕВ

  "Брат, да се разделим по братски, че може вече тук в България да не се срещнем, но да не забравиш, брат, че Учителят каза, че следващия път Братството ще се прероди в Русия на Карпатите." - Карпатите се намира между държавите Румъния, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Сърбия. Карпати в Русия няма.
 2. Жаклиер

  312. Хиромантия

  Този материал написан ли е вече от Л.Т или сега се пише ? Ако го е написал, ще може ли да бъде публикуван за Хиромантията ?
 3. Истина е, че много различни окултни идеологии се родиха и дойдоха в България. Последните години добра цифра хора започнаха да "проповядват" Словото и да се правят на по-висши и по-всеобхватни, отклоняващи редица хора именно със "Словото на Учителя", но "тези" го изменят, пренаписват със свои думи и после само казват "Учителя така каза" и хората вярват на недоказани приказки. Забелязах и последователи на Учението да практикуват йога. Последната е пригодена за физиката на азиатеца, а нашата "йога" се нарича Паневритмия. Самозванци смесват източните и западните мъдреци и този става един цитатаджия, а такива имат стотици богове и е каша в тях. Много лектори в окултното започнаха да казват, какво е искал да каже Дънов реално. Винаги ми е било интересно, как всички "проповедници" до един говорят как лично са контактували с Учителя. Как Бог им говори ("Не всяка мисъл е от Духът" от Дънов). Подиграват се с името Беинса Дуно и си слагат някакви прякори след името и казват "Това ми го даде Учителя". Измислят формули на дето дойде. Пишат книги и като се зачетеш разбираш, че това са думи на Учителя, но разместени от местата си. Имаше един индиец в Търново, дошъл на гости и каза, че Учителя му говорил на английски и щял Дънов да дойде да го видим на живо...но се оказа, че само си продавал книгата... Не може Учителя да го разбирам, а като чета книга на някой друг и като не разбирам и питам, ми се казва "А, ти още не си достигнал нивото да разбереш". Значи Елеазар и другите са по-висши от Дънов ? Тази миш-маш каша, можете спокойно да я гледате в книжарница Портал 12. Да спомена, че там книгата "Мория" се подарява от Елеазар, а беседите на Учителя имат цена. Не си губете времето да четете различни от Учителя. Много съм си губел времето да чета други съвременни "духовници" и наистина стана голяма подигравка с това да издават Словото под чуждо егоистично име. Още по смешно е когато книгата има "Индийско заглавие" с цел да звучи по духовно, тайно и тн. глупости. Истина е, че Дънов позволява да се четат и други освен него, но в един момент разбираш, колко време си пропилял да търсиш чуждото, когато Бог ти е дал всичко право в ръцете.
 4. "Когато аз дойдох при Учителя и около мен имаше възрастни братя и сестри, които изобщо мълчаха и не разказваха нищо. " - Ако трябва да бъда честен, това се случва и днес. Когато младок, като мен, любопитства и се интересува от окултното, въобще от духовното и като задавам към по-възрастните от мен....Те мълчат. Сякаш не са чули, какво им говоря. Не знам защо не споделят. Златото е да се споделя.
 5. Учителят ни учи: „Някога българите са направили на Господа едно голямо добро. Господ сега чрез мен се реваншира на българите. Аз правя на българите добро, а те ми цапат лицето с лайна. Но вьпреки това аз пак ще го направя това добро, защото изпълнявам волята на Бога.” - Не мога да повярвам, че Духа от Бог изпратен на земята, може да се изкаже толкова нецивилизовано ( селски ). Зная, че някой от беседите и текстовете са бивали пренаписвани според вкуса на предходните ученици на братството и мога да кажа, че и тук им стои пръстта. Предполагам, че думата може да се замени с помия, извержения, екскременти. Все пак не може Личността с най-богатия речник да използва толкова повърхностна дума.
 6. Жаклиер

  5.2. АСПЕКТИ НА ЛУНАТА

  Ще има ли домове на лунните възли и аспектите им с други планети
 7. Жаклиер

  Портрет на Учителя

  Кой е художникът ?
 8. Някой знае ли къде мога да намеря историята на техните личности, че ми стана много любопитно ?
×