Jump to content

Сборник ТОМ 6


RPX
 Share

Recommended Posts

СБОРНИК ТОМ 6

Спомени на съвременници и последователи на Всемировия Учител БЕИНСА ДУНО

Събрал, подбрал, записал, съхранил и представил

Вергилий Кръстев

Библиотека „Житен клас" София 1996

Посвещава се на онези братя и сестри, които бяха в Школата на Бялото Братство, при нозете на Всемировия учител Беинса Дуно, слушаха Словото на Бога за идното човечество от Шестата раса и пееха песните Му, които ще бъдат молитви за Новото Човечество.

Поднасям този мой труд - резултат на двадесет и две годишно издирване и проучване като дар на оне­зи, на които очите са отворени и съзнанието е Будно за Словото на Великия учител Беинса Дуно, и на които ушите са отпушени за музиката Му, защото я възприемат като творчески акт на Божествения Дух-Словото на учителя Дънов е Слово на Есетровия Учител Беинса Дуно, което е Слово на Бога.

Във Вселената има един Бог, едно Слово, един Всемиров учител - Беинса Дуно и един Космически ученик.
Ученикът, изучаващ Словото Му спрямо Космическият ученик е само една прашинка от безкрая на света и микрочастица от вечността във времето на Вселената.
Словото на Всемировия учител - Беинса Дуно е Третият завет на Бога към Човечеството.
Д-р Вергилий Кръстев

НАТАЛИЯ ЧАКОВА

(9.Х.1902-10.Х.1987)

Братът на най-малките

(Спомени за Учителя и за живота ни край Него)

ПРЕДГОВОР

Лятото на 1958 г. е. Рила ни е позовала пак със светлия си спомен. И ни е приготвила дар: тихи, светли, топли дни и нощи, кристални езера, чисти, из­мити канари, прясно-зелени поляни, снежни върхове, които стигат лазурното, прекрасното небе! И слънце, слънце, слънце! Много слънце!

Ние стануваме пак по традиция при Седемте рилски езера. Палатките се белеят около второто езеро. Всяко утро се ниже редицата богомолно към Молитвения връх. Всяко утро колелото на Паневритмията се върти на меката кадифена поляна край някое от езерата. Всяко пладне ограждаме полянката, на която беше палатката на Учителя и чакаме смирено и търпеливо обеда. Ето пъргави сестри и братя разнасят топлото ядене. Ние сме развълнувани и благодарни. На тази височина топъл обяд всекидневно: 10, 20, 30, 40, 50 дни! Но това го прави Той, Учителят!

И занизват се спомените! И разтварят се сърцата и душите! И прогова­рят устата! И разказват от чудни, по-чудни спомени за Него! От чудни, по-чудни опитности - Негови дела! И ние слушаме и се радваме и тихичко благодарим!

Прибираме се в палатките си за почивка. И аз не мога да се откъсна от чутото, от спомена за Него. Потънала дълбоко в миналото пред мен се зани­заха дела и думи от хубави, по-хубави, които съм чула и видяла от Него. И ре­ших да ги споделя в тетрадката си за Негов спомен и за благодарност за всичко, което ни е дал и научил!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...