Jump to content

26. Той присъствува навсякъде


Recommended Posts

26. ТОЙ ПРИСЪСТВУВА НА ВСЯКЪДЕ

Една сестра казала: „Учителю, вегетарианци сме, изчистихме се от вътре, а пак боледуваме“. Той я запитал: „Сестра, от колко години сте вегетарианка?“ „От дълго, от 15 години.“ „Сестра, а къде са 15000 години. От тогава сте месоядци, а сега за 15 години какво можете да направите? Вегетарианството е идея, която се намира на 8000 метра височина в духовното поле“. „Ама вие, Учителю, много се мъчите с нас?“ „Дошъл съм да освободя човечеството от заблужденията на стария им Адамов живот. Помнете, аз присъствувам навсякъде.“
Друга сестра Данка от с. Горица отива при Учителя на Изгрева. Разговаряли за това-онова и накрая му казала, че ще отиде на село при нейните родители да им погостува, но имат много лоши кучета, които пазят овцете и няма да може да се приближи до дома, защото кучетата изобщо не я познават. Учителят казал: „Иди при твоите“. Когато отишла, стояла отвън, не смее да се доближи. Отдалече гледа как кучетата лежат, кротко я гледат, гледат я, но не лаят. Мируват. Накрая се престрашава и полека-лека, влиза в двора и се запътва към къщата. Когато я виждат майка й и баща й те изтръпнали от изненада и уплаха, как така е влезнала и не са я разкъсали зверовете, които охраняват къщата.
А на изпращане Учителят казал: „Обичаш ли Бога, то Бог е у човека и у звяра. Любовта е навсякъде“. Така Учителят бе умирил кучетата, за да се порадва Донка на родителска обич.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...