Jump to content

28. Или този, или онзи ще си замине


Recommended Posts

28. ИЛИ ТОЗИ, ИЛИ ОНЗИ ЩЕ СИ ЗАМИНЕ

(Г.Д. - Георги Добрев, В.К. - Вергилий Кръстев)

Г.Д.: Брат Епитропов, един възрастен брат, който ходеше да проповядва по села и градове за Новото Учение живеел в съседство с брат д-р Жеков на Изгрева. Преместил си оградата, имали някакъв спор и е имало недоразумение между тях. Скарали се. Тогава Учителят им казал, че от Невидимия свят се разглежда техния спор. „Ще взема един от вас! Ще взема един от вас“, казал Учителят, след като се завърнал на Изгрева и му докладвали за преместената ограда и за спора между тях, който се превърнал на война. Значи ще вземе един от тях и ще го прати в Невидимия свят, т.е. един ще си отиде от този свят.
Учителят повикал двамата при себе си, повикал ги при себе си, за да ги сдобри, да си простят, тогава им казал да се целунат и казал им по този случай да дадат един общ обяд на приятелите, нали за благословение. И така те се сдобрили и споразумели. Това ми разказа сестра Йорданка Жекова.
В.К.: Аз съм чувал, че те се скарали и стигнали до съд.
Г.Д.: Да, да.
В.К.: Ти какво си спомняш още за Епитропов? Той така бе подвижен, с бяла брада съм го виждал?
Г.Д.: Виж, една опитност имам. Учителят препоръчваше на всички наши братя на Изгрева да не си правят повече от един до два етажа. Повече да не правят. Най-много два. Обаче Епитропов без да пита Учителят си направи къща на повече етажа. Обаче Учителят след туй каза: „Той я направи голяма, ама един ден никой няма да живее там“. И тъй стана. Тя запустя, нито се измаза, нито нищо.
В.К.: Никой не живее. Празна и запустяла къща, Е, това е вече голямо нещо.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...