Jump to content

9. Сестра Елеонора Русева


Recommended Posts

9. СЕСТРА ЕЛЕОНОРА РУСЕВА

Сестра Русева беше хубав и мил човек. Беше духовен и работлив човек. Тя беше от Шумен. На млади години е боледувала от туберкулоза. Тогава от тази болест малцина оставаха живи. Срещнала Учителя, питала за съвет, получила отговор и го изпълнила. Оздравяла и се спасила. Казваше: „Учителят ми възвърна живота за втори път“. Тя го знаеше това, че е точно така. Наистина тя живя над 80 години.
Не минавало и година, когато Учителят се обръщал към нея: „Сестра, взимай торбичката и заминавай за провинцията!“ Взимала торбичката, пълнела я с беседи и тръгвала за Шуменско. Разнасяла беседи и проповядвала.
След като е разнесла беседите и след като е проповядвала, където трябва се е връщала отново на Изгрева. На следващата година Учителят отново й възлагал същата задача. Тя беше много активна и дори някога се разправяше и се караше на някои сестри, които бяха немарливи или отпуснати. Тя е работила в кухнята, после се втурваше да работи там където е имало нужда от някаква работа и където някои умуваха как и кога да се започне. Сестра Русева пристигаше и веднага започваше работа. Тя повличаше другите около себе си и те се задействуваха. Да, ама трябва да имаш такива качества, а тя ги имаше. Учителят понякога ме пращаше при нея да й услужа за някои неща. А тя пък ме пращаше от своя страна да питам Учителя за едно или за друго.
Пример: Тя си пожелае нещо в умът си. „Учителю, нямам това и това“. А аз по това време получавам в главата си някаква идея, после ми се внушава, че трябва да направя еди какво си. Извършвам го и го нося на сестра Русева. Аз ще й го занеса, а тя казва: „Господ те изпрати, защото аз от Господа го исках“. И тя благодареше на Учителя, че ме е изпратил. Имах много такива случаи с нея. Един път в Младежкия Клас влизам вътре и виждам, че отвън няма изтривалка пред стъпалата, които отиват за стаичката на Учителя. Нещо ми казва: „Купи изтривалка!“ Разбира се изпълнявам това нещо и слагам изтривалката там. Таман я сложих и гледам сестра Русева се кани първа да си избърше краката. Питам я: „Ти ли ще бъдеш първата на тая изтривалка?“ А тя се усмихва и казва: „Благодари, че ти е отворен телефона в ушите. Благодари, че можеш да чуеш и благодари, че можеш да го изпълниш. Защото ако не го изпълниш - нищо не си. А само си си загубил времето“. Сестра Русева мина през изтривалката и се закатери по стъпалата към стаята на Учителя. Аз седя долу и чакам, как ще се развият нещата с тази изтривалка. Защото вече знам, че освен сестра Русева е замесен и Учителя. След малко Русева и Учителят излизат от стаята и слизат по стъпалата. Учителят е вече пред изтривалката. Поглежда я и се обръща към сестра Русева:“ Сестра, виждате ли, че си имаме нова придобивка? Една хубава изтривалка“. След това се обръща към мен и казва: „Рекох, брат, по- важното е да изпълниш Волята Божия отколкото да я чуеш и разгласиш. Аз всеки ден я разгласявам, мнозина я чуват, но малцина са онези, които я изпълняват“. Учителят и сестра Русева влизат в Салона. Учителят ще държи поредната си беседа. Салонът е пълен със слушатели.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...