Jump to content

45. СЪНЯТ НА ПИТКАТА


Recommended Posts

45. СЪНЯТ НА ПИТКАТА

Ето още един затрогващ пример, от който се вижда какво правеше Учителят - Братът на най-малките, за тях.

В един разговор с една сестра, която никога не се е приближавала много до Учителя, ето какво ми разказа: „Тогава живеех в града. Посещавах беседите, харесваха ми, уважавах Учителя, но никога не бях се приближава­ла до Него. Никога не бях разговаряла с Него. Аз съм без образование, простичка, какво ще разговарям с Него. И отдалеч само Го гледах, слушах и Му се радвах. По едно време се натъкнах на едно противоречие в живота си и една мъка заседна в душата ми. Борих се ден, два, три, месец, година да се освободя от нея, не успях. Тази мъка не ме напущаше. Нямам близки, които да ме разберат и да ми помогнат, нямах на кого да кажа. Мина ми бегло през ума да ида при Учителя. Той, казват, разбирал хората и им помагал, но вед­нага отхвърлих тази мисъл от стеснение. Заживях с мъката си, която ме ра­зяждаше отвътре и която можеше да ме поболи.

Една нощ сънувам Учителя, че се приближава при мене и ми казва: „Можете ли да ми купите една питка?" Събудих се и мислих върху съня, какво може да значи той. Мислих, мислих и нищо не можах да измисля. Ако е символичен, не разбирам от символи, не разбирам какво трябва да направя. И реших да изпълня буквално каквото ми каза в съня, да купя една питка, да я занеса на Учителя и да Му кажа какво съм сънувала. После се разколебах и се отказах, но сънят е все пред очите ми където и да отида, каквото и да правя. Най-после се реших. Е, Той не е останал на моята питка и дали ще я яде не зная, може на други да я даде, но аз ще отида, за да се успокоя, си казах. Купих една бяла питка и отивам на Изгрева. Вън нямаше никой. Учителят си беше сам в стаята. Сякаш мене чакаше. Почуках несмело. Той веднага отвори вратата и ме покани.

„Учителю", казах със задавен от стеснение глас, „сънувах, че ми казах­те да Ви купя една питка. От символи не разбирам, какво може да значи този сън и аз реших пък да Ви купя една питка. Може да не я ядете, може на други да я дадете, не зная."

Учителят пое питката, веднага отчупи едно парченце от нея и почна да яде пред мене. Покани ме да седна. Занесе питката зад паравана и седна срещу мене. После си затвори очите и дълго мълча. След това ме поразпита как прекарвам, къде живея, как живея, какво работя и т.н. - обикновен разговор, но за мъката ми нито аз, нито Той отвори въпрос. Даже и на ум не ми мина за нея. Така беше заличена от съзнанието ми. След малко стана, по­даде ми ръката си, целунах я и си излязох, но така леко, леко ми стана и на тялото и на душата, че не сетих как слязох в града. От този момент мъката, която носех в душата си от години, ме напусна и никога вече, до ден днешен, не се яви.

Както искаш го разбирай, но аз разбрах, че Той го направи това. И разбрах, че Той е знаел всичко и затова ме извика по такъв особен начин, за да ми помогне. И сега, кой човек, коя сила може да ме разколебае в Него, в Неговата мъдрост и сила?

Никой, никоя, никога!"

А аз ще добавя: И в Неговата бащина Любов и грижа за малките!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...