Jump to content

50. СХВАНАТИЯТ ГРЪБ


Recommended Posts

50. СХВАНАТИЯТ ГРЪБ

Беше още в най-ранните години, когато Изгревът беше още необитаем и Учителят си живееше на ул. „Опълченска" 66.

Беше Коледна ваканция. Аз гостувах тогава у леля си заедно с при­ятелката си Олга Блажева. Леля ми живееше на ул. „Нишка".

Бъдни вечер прекарахме у леля си скромно, но приятно, тихо и спокойно. Стояхме до късно в разговор. Когато се събудихме на другата сутрин, малко късничко, Олга се оплака от силни болки в кръста и гърба. Някъде се е простудила предния ден и сега беше цяла схваната, вцепенена, не можеше да мръдне. Бяхме още много млади. Аз не знаех, не се сещах да я позатопля, да я поразтрия. Леля ми беше отишла на черква и от там някъде на гости. И аз реших да отида да питам Учителя, как да й помогна.

Когато пристигнах на „Опълченска" 66 къщата беше пълна с гости -братя и сестри от София и провинцията дошли с подаръци да поздравят за Коледа Учителя. Чак тогава се сетих, че е Коледа и се смутих и се засрамих, че аз отивам на празника да Го занимавам с болест, но нямаше връщане.

Не след дълго Той отвори вратата на малката приемна стаичка и светнал, сякаш огрян от някакво невидимо слънце, мило, бащински усмихнат ме покани с кимане на глава като пререди всички, които чакаха вън. Аз се окуражих, влязох и Му разказах набързо за какво съм дошла. Той ме изслу­ша внимателно и каза да й направя масаж с двата палеца по гръбначния стълб отгоре надолу няколко пъти, като сам показа на моя гръб.

Благодарих, целунах Му ръка и като весело птиченце изхвръкнах от стаята и полетях към дома радостна и щастлива, че ми се е удало случай да бъда рано, рано на Рождество при Него, пък и да помогна на Олга.

Каква беше изненадата и възторгът ми пък, когато си отидох вкъщи и заварих Олга здрава и читава да ме посреща на вратата с думите: „Мина ми, Наталио, мина ми. Добре съм."

Така ги правеше Той нещата чудно и красиво, и велико!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...